Euromaster is VACO MVO+ gecertificeerd

 

Vanaf 6 december is Euromaster Nederland officieel VACO MVO+ gecertificeerd. Edo Wiggers, Algemeen Directeur, en Frank Hut, Directeur Leasing, waren donderdagavond namens Euromaster aanwezig om het officiële VACO MVO+ certificaat te ontvangen uit handen van Tim van der Rijken, algemeen secretaris van VACO. Deze MVO-certificering is ontwikkeld door vereniging VACO in samenwerking met de leden van de sector Bandenservice en is specifiek afgestemd op de banden- en wielenbranche. Wiggers: “Wij zijn als Euromaster trots op deze erkenning vanuit de VACO. Wij geven bij Euromaster serieuze en professionele invulling aan het zo verantwoord mogelijk omgaan met mens, milieu en duurzame winstgevendheid.

 

VACO MVO+ is een belangrijke doorontwikkeling van de in 2002 geïntroduceerde VACO Erkend-certificering voor bandenservicebedrijven. Van der Rijken: “De aandacht voor MVO neemt snel toe. Onze leden hebben het niet alleen intern prominent op de agenda staan, ze krijgen ook steeds vaker vragen vanuit hun klantenkring over hun MVO-beleid. Vanuit de leden van onze sector Bandenservice ontvingen we verzoeken voor een branchespecifieke MVO-certificering, als aanvulling op ‘VACO Erkend’. Samen met vertegenwoordigers van de sector Bandenservice hebben we een jaar lang hard gewerkt om een pakket eisen op te stellen én te implementeren met aandacht voor mens, milieu en maatschappij.”

 

“MVO speelt een grote rol”

Bij Euromaster is maatschappelijk verantwoord ondernemen een doorlopend streven naar nog betere maatschappelijk en economische prestaties voor het bedrijf. Wiggers: “Het MVO-beleid speelt bij ons en onze klanten een steeds grotere rol. Aan de hand van de pijlers ‘people’, ‘planet’ en ‘profit’ hebben wij daarom een voor iedereen beschikbare MVO-rapportage samengesteld. Hierin staat gedetailleerd beschreven hoe wij als Euromaster omgaan met onze maatschappelijke verantwoordelijkheden. Vanaf nu kunnen wij het VACO MVO+ certificaat hieraan toevoegen. Met dit erkende keurmerk laat Euromaster zien te voldoen aan de gestelde MVO-eisen vanuit de branche en de eisen die voortvloeien uit het eigen MVO-beleid.

 

Geoptimaliseerd voor de banden- en wielenbranche

Een certificeringseis is bijvoorbeeld dat de controle van de bandenspanning en het bandenspanning-controlesysteem (TPMS), indien aanwezig, standaard onderdeel is van de werkorder. Een juiste bandenspanning vermindert het brandstofgebruik, de CO2-uitstoot en bandenslijtage en vergroot de verkeersveiligheid. Daarnaast heeft Euromaster bewezen te voldoen aan een breed pakket eisen gerelateerd aan vakkennis, ervaring, werkplaatsuitrusting, veilig en gezond werken en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Binnenkort zullen alle Euromaster vestigingen (franchisevestigingen uitgezonderd) voorzien zijn van het bijbehorende logo bij de ingang. VACO MVO+ sluit aan bij ISO 26.000, de internationale richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Uitreiking MVO+ certicifaat

 

Ga terug