Vervanging
Vervanging
Welk auto onderhoud zoek je?

  •  

Lees ons privacybeleid voor meer informatie over het verwerken van jouw persoonsgegevens.
* Verplicht veld

Accu vervangen auto

De accu van je auto zorgt ervoor dat de motor kan starten. Daarnaast krijgen verschillende auto-onderdelen - zoals radio, verlichting en verwarming - stroom van de accu. Door regelmatig de accu van je auto te laten controleren en tijdig de accu van je auto te laten vervangen, voorkom je dat je stil komt te staan met een lege accu. 

Levensduur accu auto

Hoe lang gaat een auto accu mee? De gemiddelde levensduur van een accu is 5 tot 7 jaar. Hoe lang de accu van jouw auto meegaat, is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan weersomstandigheden, het gebruik van je auto, de leeftijd van je auto en elektronische functies zoals alarm en sensoren die actief zijn zelfs wanneer je auto niet gebruikt wordt. Wanneer de accu vervangen moet worden, kan dus sterk verschillen per auto. Door bijvoorbeeld je verlichting pas aan te doen wanneer je auto is gestart en je verlichting uit te doen wanneer je de auto verlaat, kun je ervoor zorgen dat je accu niet leeg raakt en dus langer mee gaat. 

Nieuwe accu auto

Er kunnen verschillende tekenen zijn dat je auto aan een nieuwe accu toe is. Je auto kan bijvoorbeeld startproblemen hebben of je kunt een klikkend geluid horen wanneer je jouw auto start. Daarnaast kunnen sommige elektronische functies, zoals je verlichting, airco of ruitenwissers, minder goed werken. Als laatste kan je accu een onaangename geur verspreiden, omdat deze overladen is. Als dit gebeurt, is het aan te raden je accu direct te laten controleren om gevaarlijke situaties voor je auto en jezelf te voorkomen.

Wat kost een nieuwe accu?

De kosten van een nieuwe accu verschillen per auto. Bij het vervangen van je accu is het belangrijk om de juiste accu te kiezen. Let hierbij goed op de capaciteit en het vermogen van de accu, zodat je zeker weet dat jouw auto presteert zoals je gewend bent. Onze specialisten in de Euromaster garage kunnen je hierbij helpen. Online zie je in onze offertetool precies wat een nieuwe accu voor jouw auto kost. Wanneer we een actie op accu’s hebben, dan wordt de korting automatisch berekend.