euromaster-winterbanden

Welke bandenmaat zoek je?

205
/
55
R16
Waar vind ik mijn bandenmaat? - * Verplicht veld

Winterbanden

Winterbanden bieden op winterse wegen meer veiligheid. Bovendien zijn winterbanden in een aantal Europese landen verplicht. Heb je wintersport plannen? Dan hoort het wisselen van zomer- naar winterbanden bij je standaard voorbereiding. Ook als de winter in eigen land - onverhoopt - invalt, bieden winterbanden extra veiligheid op de weg. Heb je nog geen winterbanden of is je huidige set aan vervanging toe? Winterbanden kopen doe je eenvoudig online! Daarnaast kun je je banden opslaan bij jouw Euromaster garage , zodat ze altijd voor je klaarliggen.

Wat is er anders aan winterbanden?

Het rubber van autobanden wordt bij lagere temperaturen harder. De rubbersamenstelling van winterbanden is daar specifiek op afgestemd. Bovendien hebben winterbanden meer lamellen in het profiel die zich in de weg ‘vastgrijpen’. Dit zorgt voor meer grip en een kortere remweg bij slecht weer. Bij extreme gladheid blijft het raadzaam om de weg alleen op te gaan als dat strikt noodzakelijk is, ook al is je auto met winterbanden uitgerust.

Sneeuwvloksymbool

Je herkent winterbanden aan het sneeuwvloksymbool (ook wel alpinesymbool genoemd), dat op de zijkant te vinden is. De meeste all season banden zijn tegenwoordig ook met dit symbool uitgerust. Banden met dit symbool hebben speciale remtesten ondergaan op wegen met bijvoorbeeld sneeuw en ijs. Dit symbool is verplicht in de winter in landen als Duitsland en Oostenrijk (lees meer over winterbanden in Duitsland).

Wanneer zijn winterbanden nodig?

In Nederland hebben we geen specifieke wet- en regelgeving over wanneer je winterbanden gemonteerd moet hebben. In Nederland zijn winterbanden namelijk niet verplicht. Het is echter wel aanbevolen om winterbanden te gebruiken wanneer de weersomstandigheden erom vragen. Winterbanden zijn speciaal ontworpen om te presteren in koude en sneeuwachtige omstandigheden. Maar ook bij nat wegdek of bladeren op de weg rijd je veiliger op winterbanden. Een handige stelregel om te weten wanneer winterbanden nodig zijn: “Als de klok verzet wordt, is het tijd voor de bandenwissel”. Oktober is dan ook de beste maand om weer te wisselen naar winterbanden. Het is dan misschien nog geen winter, maar ook onder herfstige omstandigheden zijn winterbanden veiliger. Zodra de temperaturen onder de 7⁰C zakken, presteren winterbanden altijd beter dan zomerbanden, dus zorg ervoor dat je op tijd je bandenwissel inplant.

Tot wanneer je winterbanden moet blijven gebruiken is ook afhankelijk van de weersomstandigheden. Ons advies is om je winterbanden te vervangen wanneer er geen sneeuw of ijzel meer wordt verwacht en de temperaturen weer structureel boven de 7⁰C uitkomen.

Profiel winterbanden

Als je bij Euromaster nieuwe winterbanden koopt, verkeren deze altijd in topconditie. Rijd je al langer op winterbanden, dan is het goed om het bandenwisselmoment te gebruiken om je banden te laten controleren. De wet schrijft een profieldiepte van minimaal 1,6 mm voor. Voor maximale grip op de weg bij winterse omstandigheden raden wij echter een minimale profieldiepte van 4 mm aan.

Waar zijn winterbanden verplicht?

Als je een vakantie gepland hebt, is het verstandig om goed te controleren wat de regels omtrent winterbanden zijn. Winterbanden zijn in Duitsland namelijk verplicht. Ook in Oostenrijk, Estland, Finland of Zweden heb je geen keus: je moet op winterbanden rijden in de winter. In Frankrijk en Italië kun je met lokale verplichtingen te maken krijgen. Het is daarnaast verstandig om ervoor te zorgen dat je sneeuwkettingen bij je hebt als je op wintersport gaat.

Winterbandentest

Wil je weten welke banden als beste uit de test komen? Onafhankelijke partijen zoals de ANWB en de Consumentenbond voeren jaarlijks een winterbanden test uit. Zo zie je in een oogopslag welke band als beste uit de bus komt. Lees hier meer over de winterbanden test 2022.

Winterbanden aanbieding

Ben je benieuwd of wij op dit moment een winterbanden actie hebben? We hebben iedere maand een nieuwe bandenactie waarbij we een of meerdere bandenmerken in de actie hebben. De beste Winterbanden aanbieding vind je dan ook op onze actiepagina!

Goedkope winterbanden

Op zoek naar nieuwe en goedkope winterbanden? Wij hebben regelmatig winterbanden in onze outlet. Onze winterbanden in de outlet zijn zeer scherp geprijsd. Ieder bandenmerk kan in onze outlet zitten. Om je nieuwe outletbanden te vinden, zoek je in onze Webwinkel op jouw bandenmaat en vink je aan de linkerkant ‘Outletbanden’ aan. Zo zie je direct welke banden er voor jouw bandenmaat beschikbaar zijn.