Aanhanger banden

Aanhanger banden

Ook voor aanhangwagen banden ben je bij Euromaster aan het juiste adres. Onze specialisten kunnen je adviseren over de banden die geschikt zijn voor jouw aanhanger. Zij kunnen je ook vertellen welke bandenspanning jouw aanhangwagen banden nodig hebben. Voor het beste advies kun je altijd terecht bij jouw Euromaster garage.

Aanhanger banden kopen

Je koopt jouw aanhanger banden eenvoudig online. Hieronder een overzicht met de meest verkochte bandenmaten voor onder je aanhanger. De afspraak voor montage kun je tot 3 maanden vooruit plannen. De banden worden vervolgens vakkundig gemonteerd en je aanhanger is weer veilig voor de volgende lading om te vervoeren!

Bandenmaat Draagvermogen Aanhangerband
195/50R13 104 Koop
185/60R12 104 -
155/70R12 104 Koop
155/80R13 90 Koop
195/55R10 98 -
           

Welke banden heeft mijn aanhanger nodig?

De banden voor je aanhanger zijn erg belangrijk, die moeten namelijk het gewicht kunnen dragen van wat je aanhanger vervoert. Daarom is het belangrijk om de juiste maat en het juiste draagvermogen te kiezen. Kan jouw aanhanger tot 750kg vervoeren? Of kan de aanhangwagen meer gewicht aan? Dit zijn belangrijke overwegingen bij het kopen van aanhangerbanden.

Wanneer banden aanhanger vervangen?

Wettelijk gezien moeten banden een profiel van meer dan 1,6mm hebben. Is het profiel minder, zijn de banden toe aan vervanging. Wij adviseren de banden te vervangen als het profiel minder dan 2,0-2,5mm is. Het profiel van je band zorgt ervoor dat je voldoende grip hebt. Wanneer de banden van je aanhangwagen te weinig profiel hebben en dus te weinig grip op de weg, kan dit gevaarlijke situaties veroorzaken. 

Daarnaast zijn aanhangwagen banden extra gevoelig voor beschadigingen. Denk daarbij aan het gebruik op oneffen terrein waardoor je vaker een inrijding/beschadiging krijgt of het raken van stoepranden in een beladen toestand. Is er sprake van een oplooprem, dan zal de slijtage ook groter zijn ten opzichte van een ongeremde aanhanger. Verder is uitdroging van de banden een punt van aandacht. Als de aanhangwagen – maar dit geldt ook zeker voor bijvoorbeeld een caravan – lange tijd stilstaat en weinig gebruikt wordt, dan is het profiel vaak nog wel voldoende, maar kunnen de banden uitdrogingsverschijnselen vertonen. Let op de krimpscheurtjes in de wang van de band. Voor de zekerheid is een controle door jouw Euromaster garage absoluut aan te raden.

Welke bandenspanning aanhangwagen?

De bandenspanning voor jouw aanhangwagen banden hangt af van de maat en het draagvermogen. Ook de belading speelt een belangrijke rol. Meestal ligt de bandenspanning hoger bij de kleinere maten. Heb je bijvoorbeeld aanhanger banden van 13 inch, zal de bandenspanning hoger liggen dan bij een grotere inchmaat. Meestal ligt de bandenspanning bij de kleinere maten – dat wil zeggen 10 tot 13 inch – tussen de 5,0 en 6,0 bar. Bij andere maten ligt de bandenspanning doorgaans tussen de 3,0 en 4,5 bar. De maximale bandenspanning staat vaak op de band vermeld. Informeer vooraf goed naar de specifieke eisen van de aanhangerfabrikant of laat je adviseren door jouw Euromaster garage voor de juiste bandenspanning.

Welke bandenspanning paardentrailer?

Voor je paardentrailer is het belangrijk om de banden op de juiste spanning te hebben. Je vervoert immers kostbare lading. De maximale bandenspanning staat vaak op de band vermeld. Voor paardentrailer banden geldt dezelfde bandenspanning als voor aanhangers: meestal hoort deze tussen de 3,0 en 4,5 bar te liggen. Ook hierbij geldt dat je vooral de specifieke eisen van de fabrikant moet checken. Onze specialisten staan daarnaast voor je klaar voor het beste advies!