euromaster-caravanbanden-1280
           

Caravanbanden

Er bestaan geen speciale caravanbanden. Welk merk en type band het meest geschikt is voor je caravan, hangt af van het gewicht en draagvermogen van je caravan. In het instructieboekje van je caravan vind je de juiste banden specificaties. Wij adviseren om voor je caravan versterkte banden te kopen. Dan weet je altijd zeker dat het draagvermogen optimaal is, ook bij volle belading. Je minimaliseert daarmee het risico van een klapband.

Caravanbanden kopen

Je koopt jouw caravan banden eenvoudig in onze Webwinkel. Hieronder een overzicht met de top 10 meest verkochte bandenmaten voor onder je caravan. De afspraak voor montage kun je tot 3 maanden vooruit plannen. De banden worden vervolgens vakkundig gemonteerd en je caravan is weer klaar voor de komende reis!

Bandenmaat Draagvermogen Caravanband
215/70R15 109 Koop
185/80R14 102 Koop
225/75R16 121 Koop
195/70R15 104 Koop
155/80R13 90 Koop
225/70R15 112 Koop
165/80R13 94 Koop
175/80R13 97 Koop
175/80R14 99 Koop
195/80R14 106 Koop
           

Wanneer moet ik mijn caravanbanden vervangen?

Wat de exacte levensduur van je caravanbanden is, laat zich niet precies bepalen. Dit hangt af van de omstandigheden waarin je caravan gestald staat. Zijn die optimaal, dat wil zeggen koel, donker en droog, dan kunnen je banden lang mee. De kennisorganisatie voor de banden- en wielenbranche (VACO) adviseert niet de fabricage- maar de montagedatum als uitgangspunt te nemen, met als richtlijn dat je je caravanbanden vanaf zes jaar moet laten vervangen. Omdat je caravan misschien aan bepaalde invloeden wordt blootgesteld in de stalling kun je het beste elk jaar voor je op vakantie gaat je banden laten controleren.

Bandenspanning caravan

Door de banden van je caravan op de juiste bandenspanning te hebben wanneer je ermee op vakantie gaat, kun je de levensduur van je banden verlengen. Een correcte bandenspanning voorkomt onnodige slijtage aan je banden. Je kunt je banden laten vullen met stikstof in plaats van gewone perslucht om ervoor te zorgen dat ze langer op spanning blijven. 

Kan ik de levensduur van mijn banden verlengen?

Ja, dat kan zeker. Zorg voor stalling onder de juiste omstandigheden en laat de banden van je caravan niet met het volle gewicht erop op de grond rusten. Dek je banden tijdens je vakantie af, zodat ze niet staan blootgesteld aan direct zonlicht. Maar zelfs onder de meest ideale omstandigheden is veroudering van rubber en de binnenconstructie van de band niet tegen te houden. Zwakke plekken als haarscheurtjes door uitdroging of beginnende breuken zijn met het blote oog vaak nauwelijks tot niet te zien, maar kunnen vervelende gevolgen hebben.

Jaarlijkse controle van je caravanbanden

Om te voorkomen dat je vakantie in het water valt, raden we aan om je caravanbanden jaarlijks te laten controleren. Voor een deskundige controle van je caravanbanden kun je een afspraak maken bij één van onze garages . Wij controleren je banden deskundig en zorgvuldig op slijtage, zwakke plekken door veroudering, de juiste spanning, balancering en op de kwaliteit van de ventielen. Ook wordt de reserveband uitvoerig gecontroleerd. Je krijgt een degelijk advies. Blijkt dat je banden aan vervanging toe zijn, word je direct verder geholpen en wensen we je daarna een fijne en veilige vakantie.