Lichtmetalen velgen
Lichtmetalen velgen
           

Lichtmetalen velgen

Je auto is vanaf fabriek uitgerust met door de fabrikant gekozen banden en velgen. Deze zien er min of meer neutraal uit. In de duurdere segmenten worden auto’s vaak voorzien van velgen met meer uitstraling. Sportief, trendy of tijdloos; voor iedere smaak zijn er onderscheidende velgen. Door te kiezen voor lichtmetalen velgen geef je jouw auto extra karakter. Lichtmetalen velgen online kopen doe je eenvoudig bij Euromaster. Bij ons vind je een breed assortiment in allerlei maten, zoals 15, 16 en 17 inch lichtmetalen velgen. Je krijgt een goed advies en je kunt online je keuze maken. Uiteraard is het ook mogelijk om bij een Euromaster garage je velg uit te kiezen en persoonlijk advies te krijgen.

Waarom lichtmetalen velgen?

De belangrijkste reden om te kiezen voor lichtmetalen velgen is een persoonlijke. Je geeft jouw auto er meer elegantie of sportiviteit mee. Ze zijn geschikt om je auto met onderscheidende details te ‘restylen’. De lichtmetalen velg is een echt design product, passend in deze tijd waarin iedereen zich op zijn eigen manier wil onderscheiden. Het aantal uitvoeringen, vormen, maten en kleurstellingen is enorm. Lichtmetalen velgen maken je auto sportiever, dynamischer, of chiquer. Klassieke auto’s en sportauto’s kunnen niet zonder, die van jou wel?

Verschillen met stalen velgen

Lichtmetalen of aluminium velgen zijn vooral een uiting van individuele smaak. Maar er zijn zeker ook verschillen met stalen velgen. Ten eerste wegen lichtmetalen velgen minder dan stalen velgen. Dat scheelt in het onafgeveerde gewicht van je auto, waardoor je minder brandstof verbruikt en de wegligging aanzienlijk beter is. Daarnaast zorgen de samenstelling en vorm van veel lichtmetalen velgen voor een betere afvoer van de warmte die je banden en remmen veroorzaken. Hoewel lichtmetalen velgen in de aanschaf soms duurder kunnen zijn dan stalen velgen, leveren ze dus grote voordelen op het gebied van wegligging, brandstofverbruik en afvoer van warmte. Dit scheelt dus op langere termijn in de kosten voor onderhoud van jouw auto.

Winter? Kies dan voor velgen die geschikt zijn voor de winter

Als je hebt geïnvesteerd of gaat investeren in velgen, zie je graag dat ze lang meegaan en hun glans behouden. Lichtmetalen (aluminium) velgen zijn tegenwoordig ook geschikt voor winterse omstandigheden en bestand tegen weersinvloeden en pekel. Daarnaast vragen ze nauwelijks onderhoud. Ook bieden we online gepolijste velgen aan, die zijn echter minder bestand tegen weersinvloeden. Wanneer je kiest voor een set winterbanden adviseren we daarom ook die te laten monteren op lichtmetalen velgen en niet op gepolijste velgen. 

Advies en montage

Online kies je jouw velgen op basis van je kenteken. Indien je ook banden kiest, houd er dan rekening mee dat de bandenmaat overeenkomt met de inchmaat van je velgen. Bijvoorbeeld: als je bandenmaat 205/55 R16 is, heb je ook 16 inch velgen nodig. Wil je zeker weten dat je de juiste keus maakt, vraag dan advies bij jouw Euromaster garage. Als bandenspecialist zorgen we uiteraard ook voor snelle en deskundige montage. De experts van Euromaster staan voor je klaar!