Advies

Advies & Uitleg

Je auto is iets waar je zuinig op bent. Je wilt dan natuurlijk altijd het beste onderhoud en de beste banden voor jouw auto. Alleen kan het soms lastig zijn om te bepalen wat het beste is voor jouw auto. Je ziet door de spreekwoordelijke bomen het bos misschien niet meer. Wij zijn er om jou verder te helpen. Kom je er toch niet helemaal uit? Dan ben je van harte welkom bij jouw Euromaster garage.

Wat is mijn bandenmaat?

Jouw bandenmaat vind je aan de buitenrand van je autobanden. Hier vind je een cijfercombinatie dat kan lijken op bijvoorbeeld: 205/55 R16. Het eerste getal (205 in het voorbeeld) geeft de breedte van je autoband aan. Het tweede getal (55 in het voorbeeld) geeft de hoogte van de band aan. De letter R staat voor Radiaal en het getal achter de letter R (16 in het voorbeeld) geeft de diameter in inches aan.

Wat is de beste band?

Er is niet één beste band. Wat voor jou de beste band is, is voor een ander misschien helemaal geen goed keuze. Je keus voor een bepaalde band hangt af van verschillende factoren, zoals het seizoen, je bandenmaat en hoeveel kilometers je rijdt op jaarbasis. Om je toch een beetje te helpen met het maken van de juiste keuze, zijn er verschillende bandentests beschikbaar. Elk jaar worden zomer-, winter- en all season banden uitvoerig getest door bijvoorbeeld de ANWB.