euromaster-all-season-banden-test

Welke bandenmaat zoek je?

205
/
55
R16
Waar vind ik mijn bandenmaat? - * Verplicht veld

All season banden test

All season banden, vier seizoenen banden of all weather banden. Wat de benaming ook is, de all season band is qua profiel en samenstelling gemaakt op basis van gemiddelde weers- en wegomstandigheden. De all season band is een compromis tussen de zomer- en winterband, maar wel met de juiste eigenschappen om ook in de winter zorgeloos op wintersport te gaan. Het sneeuwvloksymbool op de all season band geeft aan dat deze band aan de eisen voldoet om in landen te rijden waar de winterband verplicht is. 

Best geteste all season banden 2020

Best getest volgens de ANWB in de maat 235/55R17 

Best geteste all season banden 2018

Best getest volgens de ANWB in de maat 175/65R14 met snelheidscodering T.

 

Best getest volgens de ANWB in de maat 205/55/R16 met snelheidscodering V

 

Wat test de all season banden test?

De all season banden test meet de prestaties op droog wegoppervlak, maar ook op een natte of besneeuwde ondergrond. Daarnaast neemt deze test ook het brandstofverbruik, de bandenslijtage en het geluid dat de banden maken mee in de beoordeling. De slijtagetest wordt bijvoorbeeld in de winter en in de zomer afgenomen, om het kenmerk “all season” te kunnen toetsen.

Michelin CrossClimate

De CrossClimate van Michelin bracht een revolutionair concept op de autobandenmarkt: een zomerband met winterse eigenschappen. Geen bandenwissels meer, maar het hele jaar comfortabel en veilig rijden op dezelfde banden. De Michelin CrossClimate is tevens voorzien van het zogeheten sneeuwvloksymbool, wat betekent dat je in de winter ook op deze banden mag rijden in wintersportlanden als Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Zomer- en winterbanden

Een jaarlijkse bandenwissel kost weinig tijd of moeite. Je kunt altijd een online afspraak maken bij jouw Euromaster garage. Dan weet je zeker dat je in de zomer op de meest comfortabele banden rijdt en in de winter op de meest veilige. Zeker bij strenge winters en over de grenzen is dat een prettig idee. Rijd je maar weinig en passen extra winterbanden niet in je budget, dan kunnen all season banden een geschikte keus zijn. Het blijft een compromis!