euromaster-zomerbanden-wisselen-1280
           

Zomerbanden wisselen

De dagen worden weer langer en het kwik stijgt weer: het voorjaar staat weer voor de deur! Dit betekent dat je zomerbanden weer aan de slag mogen en de winterbanden hun zomerslaap mogen gaan houden. Bij hogere temperaturen slijten je winterbanden sneller en rijd je veiliger en zuiniger op je zomerbanden. Wacht dus niet te lang, en laat snel je banden wisselen!

Bandenwissel Lease

Met je leaseauto ben je meestal veel op pad. Daarom is het van groot belang dat je op de juiste banden rijdt. Wil je een bandenwissel inplannen voor jouw leaseauto? Plan eenvoudig online een afspraak voor jouw bandenwissel.

Bandenwissel Particulier

Ook wanneer je met je eigen auto naar je werk gaat of de dagelijkse boodschappen moet doen, is het beter om op zomerbanden te rijden. Plan eenvoudig online een afspraak voor jouw bandenwissel.

Zomerbanden kopen

Wil je jouw winterbanden verwisselen voor zomerbanden, maar heb je nog geen zomerbanden? Of zijn je zomerbanden aan vervanging toe? Koop eenvoudig jouw zomerbanden en plan je direct een afspraak voor montage.

 

Q&A Zomerbanden wisselen

Wanneer wisselen naar zomerbanden?

Het precieze moment waarop je het beste kunt wisselen, hangt af van de weersomstandigheden. Wij raden aan te wisselen naar zomerbanden als de temperatuur boven de 7⁰C komt te liggen. Zomerbanden zijn beter bestand tegen hogere temperaturen. Winterbanden zullen sneller slijten bij hoge temperaturen.

Wanneer zomerbanden wisselen naar winterbanden?

Wij raden aan om van winter- naar zomerbanden te wisselen bij temperaturen hoger dan 7⁰C. Andersom werkt het net zo; wanneer de temperatuur onder de 7⁰C duikt, kun je het beste je zomerbanden verwisselen voor winterbanden. Dit gebeurt meestal in oktober. Winterbanden zijn bij lagere temperaturen veiliger, en geven je betere grip.

Wat zijn de kosten voor zomerbanden wisselen?

Wanneer je zomerbanden al op velgen liggen, zijn de kosten voor een wissel € 50,-. Moeten je zomerbanden op velgen gemonteerd worden, zijn de kosten afhankelijk van de inchmaat van je banden. Zijn je banden kleiner dan 19 inch, dan kost een bandenwissel € 101,-. Bij banden vanaf 19 inch zijn de kosten € 105,-.