euromaster-camperbanden-1280

Camperbanden

Je wilt onbekommerd genieten van de vrijheid die je camper biedt. Niet alleen als je je vakantieplek gevonden hebt, maar ook zeker tijdens het rijden. Ons advies: loop alle vitale onderdelen van je camper na zodra je deze uit de winterstalling haalt. Maak voor je reis een stop bij Euromaster om te laten controleren of de banden van je camper in orde zijn. Bij de aankoop van je camper heb je een instructieboekje ontvangen. Daar staat in aan welke specificaties je banden moeten voldoen. Zijn je banden aan vervanging toe, kies dan voor banden die het toelaatbare gewicht van je camper zonder moeite kunnen dragen. Wij raden altijd aan om versterkte banden aan te schaffen. 

Camperbanden kopen

Je koopt jouw camperbanden eenvoudig online. Hieronder een overzicht met de top 10 meest verkochte bandenmaten voor onder je camper. De afspraak voor montage kun je tot 3 maanden vooruit plannen. De banden worden vervolgens vakkundig gemonteerd en je camper is weer klaar voor de komende reis!

Bandenmaat Draagvermogen Camperband
215/70R15 109 Koop
185/80R14 102 Koop
225/75R16 121 Koop
195/70R15 104 Koop
155/80R13 90 Koop
225/70R15 112 Koop
165/80R13 94 Koop
175/80R13 97 Koop
175/80R14 99 Koop
195/80R14 106 Koop
           

Wanneer moet ik mijn camperbanden vervangen?

Veroudering treedt op in de vorm van nauwelijks zichtbare haarscheurtjes en zwakke plekken in het karkas. Om problemen tijdens het rijden voor te zijn, raden wij je aan je banden voorafgaand aan elk seizoen te laten controleren. Neem bij twijfel altijd het zekere voor het onzekere door je camperbanden te vervangen. Je camper is gemiddeld één keer in de zes jaar toe aan nieuwe banden. Vergeet daarbij ook de band van je reservewiel niet. Bij intensiever gebruik van je camper gaat slijtage naast veroudering een extra rol spelen. Ook hier geldt: met een vakkundige controle ben je eventuele problemen en vervelend oponthoud voor.

De juiste bandenspanning

Een vakkundige bandencontrole levert altijd voordeel op. De monteur kan tegen betaling je banden balanceren, zodat je comfortabel blijft rijden. Ook worden je banden op de juiste spanning gebracht, vaak iets boven de gebruikelijke bandenspanning, zodat je camper je ook bij topbelading optimaal en veilig naar je vakantiebestemmingen brengt. Je kunt ervoor kiezen om de banden langer op spanning te houden door gebruik te maken van stikstof. Onze monteur kan je ook vertellen wanneer het moment van vervanging er aan komt.

Laat je camperbanden tijdig controleren

Vanzelfsprekend moet het profiel van je camperbanden in orde zijn. Slijtage van het profiel is echter niet je eerste zorg. Bij camperbanden is veroudering eerder de oorzaak van ongewenste, gevaarlijke situaties of oponthoud. Die veroudering gaat gewoon door, ook als je camper ongebruikt in de stalling staat. Je kunt dit proces wel vertragen. Zorg voor optimale, stabiele omstandigheden in de stalling en maak de banden aan het einde van het seizoen goed schoon. Camperbanden houden van een donkere omgeving en van een gelijkmatige temperatuur.