Banden voor elektrische auto's
205
/
55
R16
Waar vind ik mijn bandenmaat? - * Verplicht veld

Banden voor elektrische auto’s

Als het gaat om banden voor elektrische auto's, zijn in de meeste gevallen geen speciale banden nodig, zolang de loadindex (draagkracht) en speedindex (maximum snelheid) maar correct zijn. Verschillende bandenmerken, zoals Michelin, Vredestein, Continental, Goodyear en Hankook produceren ook banden speciaal ontworpen voor elektrische auto’s. In deze banden zit bijvoorbeeld een extra schuimlaag, waardoor de band minder geluid produceert. Het kan dus zijn dat wanneer je bij vervanging voor een standaard band kiest, het afrolgeluid hoger is. Hoe vind je de beste banden voor je elektrische auto en waar moet je op letten? Dat lees je hier. Over het algemeen slijten banden onder elektrische auto's sneller door hun gewicht en hoge koppel. In tegenstelling tot een brandstofmotor kan een elektromotor direct maximaal koppel leveren. Het koppel is een intrinsieke eigenschap van de elektromotor en een van de belangrijkste factoren bij acceleratie: het is namelijk het draaimoment van de wielen. Daardoor kan de elektrische auto meteen zijn volle kracht gebruiken. Onderhoud van je banden is dan ook van groot belang voor de duurzaamheid, veiligheid en prestaties van je auto.

Banden onderhoud voor elektrische auto’s

Je wilt natuurlijk je banden in topconditie houden. Het juiste onderhoud aan je banden zorgt ervoor dat je veilig op je bestemming aankomt, maar bespaart ook geld, doordat je minder snel aan nieuwe banden toe bent.

Bandenspanning

De levensduur van je banden kan je vergroten door regelmatig de bandenspanning te controleren. Banden op de juiste spanning slijten minder snel, verbruiken minder en verkleinen de kans op een klapband. Door je autobanden te vullen met stikstof, in plaats van met gewone perslucht, blijven ze langer op de juiste spanning.

Banden balanceren

Merk je een verandering in het weg- of stuurgedrag doordat je bijvoorbeeld je stuur begint te trillen bij hogere snelheden? Dan kan het zijn dat je banden niet goed zijn gebalanceerd. Om te voorkomen dat je banden of andere onderdelen onnodig belast worden, kan je je banden laten balanceren. Hierdoor wordt de onbalans opgeheven en rijd je veiliger, zuiniger en met meer comfort.

Uitlijnen auto

De wielen van je auto zijn voor een optimale wegligging onder een bepaalde hoek onder de auto geplaatst. Als je auto zwaarder stuurt, naar één kant trekt of het stuur scheef staat, kan dit een teken zijn dat je auto toe is aan een uitlijning. Het kan echter ook zijn dat je niets merkt, maar dat de band wel ongelijkmatig slijt. Dit komt steeds vaker voor, vooral bij zware elektrische auto’s. Tijdens een uitlijning worden de afwijkingen in de wielstanden opgeheven, dit voorkomt dat onderdelen onnodig slijten. Een uitlijning kan er dus voor zorgen dat je langer plezier hebt van je banden.

Voor bovengenoemde en andere bandenservices voor je elektrische auto, zoals bandenwissels, bandenreparatie en bandenopslag, ben je bij Euromaster in goede handen!

Slijtage banden elektrische auto

Hoe snel autobanden slijten is afhankelijk van een aantal factoren, zoals je rijstijl, het geweicht en het vermogen van je auto. Banden van elektrische auto’s kunnen mogelijk sneller slijten dan die van brandstofauto’s. Op onze blog lees je er meer over.

Mastercheck, óók voor je elektrische auto

En als je er toch bent... bij elke auto die bij ons op de brug staat, voeren we onze gratis Mastercheck uit. We controleren je auto op belangrijke punten, zoals banden, verlichting, remmen en vloeistoffen. Je ontvangt advies op maat en je bepaalt zelf wat je hiermee doet. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan!