Zomerbanden

Welke bandenmaat zoek je?

205
/
55
R16
Waar vind ik mijn bandenmaat? - * Verplicht veld

Zomerbanden

Het grootste deel van het jaar rijd je op zomerbanden. Dat zijn in feite de ‘normale’ autobanden. We noemen ze ‘zomerbanden’ sinds de opkomst van winterbanden in de jaren ’90. Winterbanden hebben een speciale samenstelling waardoor je veiliger rijdt bij sneeuw, ijzel en gladheid. Bij normale weersomstandigheden voldoen de zomerbanden, mits deze natuurlijk in goede conditie zijn. Zijn je banden aan vervanging toe? Je nieuwe zomerbanden kopen doe je eenvoudig online!

Wanneer zomerbanden?

Wanneer de zomerbanden weer tevoorschijn kunnen komen, kan elk seizoen verschillen. De stelregel is dat je je winterbanden voor zomerbanden omruilt zodra de gemiddelde temperatuur boven de 7⁰C komt te liggen. Een goed geheugensteuntje is: de overgang van wintertijd naar zomertijd. Wij kunnen, als je dat wilt, de banden voor je bewaren in onze bandenopslag. Ze worden dan onder ideale omstandigheden opgeslagen. Vraag bij de dichtstbijzijnde Euromaster garage naar de mogelijkheden.

Hoeveel profiel heeft een nieuwe zomerband?

Voor je eigen veiligheid is het belangrijk dat je zomerbanden in goede conditie verkeren. Het profiel van je banden bepaalt namelijk je grip op de weg. Nieuwe zomerbanden hebben doorgaans tussen de 6,5 en 8 mm profiel, afhankelijk van het merk en type band. Hoeveel profiel moet een zomerband hebben? Wettelijk is een profiel van 1,6 mm voorgeschreven. Bij iedere APK wordt dit gecontroleerd. Bij Euromaster adviseren we een profiel van 2,5 mm om je veiligheid en rijcomfort te maximaliseren. Als je wisselt van winter- naar zomerbanden of andersom, is dat meteen een goed moment om te meten hoeveel mm profiel je zomerbanden hebben. Blijken je banden aan vervanging toe te zijn, kun je dit eenvoudig online regelen.

Hoe houd ik mijn zomerbanden in conditie?

Het belangrijkste is dat je regelmatig de bandenspanning controleert en, indien nodig, op niveau brengt. Een correcte bandenspanning zorgt voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik en lage gebruiksslijtage. Je kunt je banden ook laten vullen met stikstof voor een constante bandenspanning. Loop tijdens het checken van je bandenspanning de banden meteen na op eventuele afwijkingen en atypische slijtageplekken. Zie je iets dat je niet vertrouwt, breng dan een bezoekje aan de dichtstbijzijnde Euromaster garage, zodat onze bandenexpert met je mee kan kijken. Vermijd daarnaast, voor zover mogelijk, stoepranden en slecht wegdek.

Wat zijn voor mij de beste zomerbanden?

Welke zomerbanden set voor jou het meest geschikt zijn, hangt sterk af van je merk en type auto, rijstijl en budget. De bandenmaat ligt vast, die hangt samen met de maat van je velgen. Wij raden altijd aan om hier niet van af te wijken. Op elke autoband staat de maat op de zijkant afgedrukt. Deze bestaat uit de breedte (eerste drie cijfers), de hoogte als percentage van de breedte (volgende twee cijfers), de ‘R’ van ‘radiaal’ en de velgdiameter in inches (laatste twee cijfers), bijvoorbeeld ‘205/55 R16’. Wil je meer weten over de bandenmaat? Klik hier voor een uitgebreide uitleg. Bij Euromaster vind je een breed assortiment zomerbanden sets, zoals Michelin, Continental, Goodyear en Vredestein. Elke band heeft unieke eigenschappen, zoals extra grip, wandversterking of hoge brandstofefficiëntie. Deze kenmerken zorgen ervoor dat jij de beste keus kunt maken.

Zomerbanden test

Elk jaar worden weer bandentests gepubliceerd door bijvoorbeeld de ANWB. Deze banden test van zomerbanden zorgt ervoor dat jij de beste koop doet. Ben je benieuwd naar de zomerbanden test 2021? Lees hier meer.

Zomerbanden aanbieding

Ben je benieuwd of we op dit moment een zomerbanden aanbieding hebben? We hebben altijd leuke acties die ervoor zorgen dat jij voordelige zomerbanden kunt kopen. Zo hebben we elke maand een bandenactie, waarbij we elke maand een of meerdere merken in de spotlight zetten. Je koopt dan goede kwaliteit voor een gunstige prijs of je profiteert bijvoorbeeld van een korting op montage.

Goedkope zomerbanden

Heb je nieuwe banden nodig maar wil je liever niet al te veel uitgeven? Neem dan een kijkje in onze zomerbanden outlet. Hier vind je verschillende maten en merken nieuwe zomerbanden tegen een voordelige prijs. Onze outlet wordt regelmatig aangevuld met goedkope zomerbanden en met kortingen tot 60%. Mocht jouw maat er niet bij zitten, dan kun je ook kiezen voor een van onze budgetmerken. Onze goedkope bandenmerken zijn Aplus, Hifly en Maxxis.


Q&A Zomerbanden

Wanneer zomerbanden?

Standaard worden nieuwe auto’s afgeleverd op zomerbanden. Voor de veiligheid kun je er dan voor kiezen om je zomerbanden in de winter te verwisselen voor winterbanden. Wij raden aan terug te wisselen naar zomerbanden als de temperatuur boven de 7⁰C komt te liggen. Dit is meestal halverwege april.

Hoeveel profiel heeft een nieuwe zomerband?

Het aantal millimeters profiel van een nieuwe zomerband kan verschillen per merk, type en zelfs maat band. Meestal ligt de profieldiepte van nieuwe banden tussen de 6,5 en 8 millimeter . Ook tussen zomer-, winter- en all season banden kunnen onderling verschillen zitten tussen de profieldieptes van nieuwe banden. 

Wat is de minimale profieldiepte van zomerbanden?

In Nederland is een minimale profieldiepte van 1,6mm wettelijk verplicht. Wij raden altijd aan om je banden te vervangen als je profiel minder is dan 2,5mm. Zo verhoog je je veiligheid en rijcomfort. Dit kun je zelf controleren door een euro muntstuk in je profiel te zetten; zie je de rand, is je band aan vervanging toe.

Wanneer zomerbanden in Duitsland?

In Duitsland ben je onder winterse omstandigheden verplicht op winterbanden of all season banden met sneeuwvloksymbool te rijden. Winterse omstandigheden kunnen daar voorkomen tussen ongeveer november en april. Onder normale weersomstandigheden mag je in Duitsland ook gewoon op zomerbanden rijden.

Wat zijn de beste zomerbanden?

Wat voor jouw auto de beste zomerbanden zijn, hangt af van je rijstijl en aantal kilometers op jaarbasis, maar ook zeker van je eigen voorkeur. Euromaster biedt een ruim assortiment zomerbanden voor elke auto en elke portemonnee. Onze specialisten geven je graag advies over de beste zomerbanden voor jouw auto.