Bandenwissel lease

Bandenwissel

Om het hele jaar door veilig op weg te gaan zonder compromissen te hoeven sluiten, kiezen veel leaserijders voor een combinatie van zomer- en winterbanden. Dit betekent dat je twee keer per jaar je banden kunt laten wisselen. Wanneer het weer tijd is voor je bandenwissel krijg je van je leasemaatschappij of van Euromaster bericht dat je een afspraak in kunt plannen. Je plant dan eenvoudig een afspraak in de agenda van jouw Euromaster garage op een datum en tijdstip naar keuze.

Waarom banden wisselen?

In de winter stellen de weersomstandigheden andere eisen aan je banden dan in de zomer. Hoewel all season banden de laatste jaren steeds populairder worden, adviseren veel leasemaatschappijen nog steeds een combinatie van zomer- en winterbanden. Zomerbanden zijn goed bestand tegen hoge temperaturen, waar winterbanden je bij lage temperaturen veilig op je bestemming brengen. Meestal is het keerpunt 7°C; komt de temperatuur hier bovenuit, rijd je veiliger op zomerbanden, daalt de temperatuur tot onder de 7°C, zijn winterbanden de veiligste keuze.

Banden vervangen

Wanneer het profiel van je banden onder het door je leasemaatschappij vereiste aantal millimeters komt, zullen je banden vervangen moeten worden. Wij stemmen van tevoren af met je leasemaatschappij welke merken wij onder jouw auto kunnen monteren. Ook kan het zo zijn, wanneer je auto bijvoorbeeld bijna uit contract gaat, dat je gebruikte banden onder je auto krijgt. Wil je meer weten? Kijk dan op deze pagina.