Remmen vervangen
Welk auto onderhoud zoek je?

  •  

Lees ons privacybeleid voor meer informatie over het verwerken van jouw persoonsgegevens.
* Verplicht veld

Remschijven of remblokken vervangen

Wanneer remblokken of remschijven vervangen moeten worden, hangt grotendeels af van je rijstijl. Voor een optimale veiligheid mogen je remmen geen enkele onvolkomenheid vertonen. Defecte of niet goed werkende remmen zijn een gevaar voor jezelf en anderen. Presteren je remmen nog goed onder elke omstandigheid of heb je last van piepende remmen? Onze monteurs controleren je remmen uitvoerig en monteren ze vakkundig. Hierdoor voorkomen zij kostbare vervolgreparaties door versleten remonderdelen.

Remmencheck

Tijdens de gratis remmencheck controleren wij de remschijven en -blokken. Ook controleren wij de remvloeistof en de remslangen. Als deze ouder worden, kunnen ze barstjes of lekkage vertonen. Hierdoor kan het remsysteem onverwacht uitvallen. Tenslotte checken wij de remcilinders en de remzadels. Versleten afdichtingen hiervan kunnen verlies van remvloeistof veroorzaken, waardoor de remmen kunnen uitvallen.

Wanneer remschijven vervangen

Voor je eigen veiligheid en die van je medeweggebruikers is het belangrijk om op tijd je remblokken te vervangen. Je remmen slijten niet zomaar. Dit is een geleidelijk proces waarbij je remweg langer wordt, waar je vaak niets van merkt. Bij elke tweede vernieuwing van de remblokken moeten ook de remschijven worden vervangen.

Kan ik ook zelf iets doen?

Controleer regelmatig het niveau van de remvloeistof in het reservoir. Deze moet voldoende zijn. Wij adviseren om de vloeistof elke twee jaar te laten vervangen. Wees ook alert op elke verandering aan het remgedrag van je auto, hoe klein dan ook. Klop bij twijfel of met vragen altijd bij ons aan. Met meer dan 100 garages zijn wij altijd in de buurt.

Remblokken of remschijven vervangen kosten

Het is mogelijk om een gegarandeerde prijsopgave te ontvangen van remschijven of remblokken via onze online offertetool. Je krijgt de prijs afgestemd op jouw auto. Met deze offerte kun je direct een afspraak maken of je kunt naar de dichtstbijzijnde Euromaster garage gaan om daar een afspraak in te plannen.