Stalen velgen
           

Stalen velgen

Stalen velgen zijn alleen beschikbaar bij de Euromaster garages. Voor elk merk en type auto hebben wij stalen velgen in ons assortiment. Voor de afwerking worden op stalen velgen vaak kunststof wieldoppen geplaatst. Deze wieldoppen zijn vaak voorzien van het logo van je automerk. Stalen velgen hebben een neutrale uitstraling. De meest gangbare maten zijn 14, 15 en 16 inch. Het grootste voordeel van stalen velgen is dat ze nauwelijks onderhoud vragen.

Waarom stalen velgen?

Stalen velgen zijn grotendeels onderhoudsvrij, je hebt er geen omkijken naar. Ze hebben een neutrale uitstraling. Daarnaast worden stalen velgen niet of nauwelijks aangetast door bijvoorbeeld modder en pekel in de winter. Als je toch een set mooie velgen onder je auto wilt hebben, kun je er ook voor kiezen om je zomerbanden op lichtmetalen velgen te laten monteren en je winterbanden op stalen velgen. Zo hoef je alleen maar elk seizoen je wielen te wisselen en bespaar je fors op je bandenwissel.

Stalen velgen of lichtmetalen velgen

Voorheen werd vaak aangeraden om in de winter op stalen velgen te rijden, omdat lichtmetalen velgen vaak niet bestand waren tegen winterse omstandigheden. Tegenwoordig zijn de meeste lichtmetalen velgen hier prima tegen opgewassen, met uitzondering van gepolijste velgen. Ze zijn tevens een stuk lichter dan stalen velgen, waardoor je bespaart op je brandstofkosten. De prijs hoeft ook geen reden meer te zijn om stalen velgen te verkiezen boven lichtmetalen velgen: het prijsverschil is vaak minimaal en in sommige gevallen zijn lichtmetalen velgen zelfs nog voordeliger dan stalen velgen.

Stalen velgen kopen

Online is het helaas niet mogelijk om stalen velgen te kopen. Hiervoor kun je terecht in één van onze garages. Onze specialisten adviseren je over de beste mogelijkheden voor jouw auto en budget. Wil je toch eens kijken welke lichtmetalen velgen wij hebben voor jouw auto? In onze velgen configurator kun je aan de hand van jouw kenteken ons aanbod in lichtmetalen velgen zien en zie je meteen hoe de velgen onder je auto staan.