euromaster-autobanden-1280

Welke bandenmaat zoek je?

205
/
55
R16
Waar vind ik mijn bandenmaat? - * Verplicht veld

Autobanden

Met de juiste autobanden voor jouw auto rijd je veilig en comfortabel duizenden kilometers. Voor elke auto en rijstijl is een geschikte autoband te vinden. Autobanden koop je bij Euromaster eenvoudig online. Je vult je bandenmaat in en je ziet eenvoudig welke autobanden wij aanbieden voor jouw auto. Of je nu op zoek bent naar zomerbanden, winterbanden of all season banden, wij helpen je voordelig weer op weg! We hebben een ruim aanbod merken, waardoor je eenvoudig verschillende autobanden met elkaar kunt vergelijken. Om ervoor te zorgen dat je autobanden zo lang mogelijk meegaan, is het van belang ze goed te onderhouden. Je vindt op deze pagina een aantal tips om je hierbij te helpen. 

Autobanden online kopen

Bij Euromaster vind je een breed assortiment bandenmerken. Voor elke portemonnee bieden wij een geschikte autoband. Ben je op zoek naar A-merk autoband of premium merk, dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld Michelin, Continental, Vredestein of Goodyear. Autobanden van deze merken hebben vaak de beste specificaties, hoge mate van veiligheid en gaan over het algemeen langer mee. Rijd je weinig kilometers op jaarbasis, dan kan een van onze budgetmerken ook een goede keuze zijn. Je profiteert van goedkope autobanden van goede kwaliteit.

Goedkope autobanden

Bij Euromaster vind je autobanden in alle prijsklassen. In elke prijsklasse willen we de autobanden voor de best mogelijke prijs aanbieden. Soms doen we dat met scherpe acties en promoties. Natuurlijk zijn er ook budgetbanden die vergeleken met premiumbanden goedkoop zijn. De goedkope autobanden koop je ook gemakkelijk online via onze website. Goedkope budgetmerken in onze collectie zijn Hifly, Aplus en Maxxis. Dit zijn kwalitatief goede autobanden met een lage prijs.

Hoe vaak moet ik mijn bandenspanning controleren?

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor duurzaam rijden. Hoe zuinig je rijdt, is voor een groot deel afhankelijk van hoe goed je je autobanden onderhoudt. Als je zorgt dat je autobanden altijd goed op spanning zijn, bespaar je fors op je brandstofkosten. Daarnaast slijten je autobanden minder snel, zijn je wegligging en remgedrag beter en is de kans op een klapband kleiner. Alleen maar voordelen dus! Dus wanneer moet je je bandenspanning meten en hoe kun je je bandenspanning controleren? Je bandenspanning kun je zelf eenvoudig controleren, het liefst elke 2 maanden, met een bandenspanningsmeter. Deze vind je bijvoorbeeld bij een benzinepomp. Ook kun je ervoor kiezen je autobanden te laten vullen met stikstof . Dan blijven ze langer op spanning. Beschikt jouw auto over TPMS, een bandenspanningscontrolesysteem, dan hoef je deze controle niet uit te voeren. Je krijgt dan automatisch een melding in je dashboard als de bandenspanning te laag is, zodat je direct actie kunt ondernemen.

Wat zijn indicatoren van slijtage bij autobanden?

Je voor- en achterbanden slijten niet hetzelfde, vaak slijten je voorbanden harder door het sturen, remmen en voorwielaandrijving. Daarom raden we aan om de voorbanden na verloop van tijd te verwisselen met de achterbanden. Zo wordt de slijtage gelijkmatiger verdeeld en kunnen je autobanden langer mee. Je autobanden zijn voorzien van een slijtage indicator, dit is een hard stukje rubber dat op meerdere plekken in de groeven van de autoband zit. Als de groef in de autoband dezelfde hoogte heeft als dit stukje, zijn je autobanden aan vervanging toe. Onnodige slijtage van je autobanden kun je tegengaan met bijvoorbeeld uitlijnen. Je autobanden worden onder een bepaalde hoek onder je auto geplaatst. Soms kunnen je autobanden scheef gaan staan. Dan slijten je autobanden en andere auto-onderdelen onnodig snel. Een uitlijning zorgt er dan voor dat de afwijking in de wielstand wordt opgeheven en dat je weer zuiniger en comfortabeler rijdt. Ervaar je een trilling in je stuur bij hogere snelheden, dan kan het zijn dat je autobanden gebalanceerd moeten worden. Door de autobanden te balanceren heb je beter contact met de weg, slijten je banden regelmatiger en heb je een hoger rijcomfort. 

Kun je een autoband repareren?

Wij kunnen bijna elke lekke band repareren, mits het lek in het loopvlak zit en je hier niet te lang op doorgereden hebt. Wanneer een autoband lek is, repareren wij deze niet door een plug of prop te plaatsen. Autobanden reparatie gebeurt bij ons van binnenuit: wij halen de autoband van de velg en repareren deze aan de binnenkant. Daarna monteren we de autoband weer op de velg en balanceren we het wiel, zodat jij weer veilig en comfortabel de weg op kunt. Ook dat is de uitstekende bandenservice van Euromaster! Te lang doorrijden op een lekke autoband kan de binnenzijde van je autoband onherstelbaar beschadigen. 

Wanneer moet ik mijn autobanden vervangen?

Wanneer je lekke autoband niet meer te repareren valt, zal deze vervangen moeten worden. Ook versleten autobanden wil je zo snel mogelijk vervangen. Nieuwe autobanden koop je eenvoudig online of bij jouw Euromaster garage. Hoeveel het kost om een autoband te verwisselen, hangt af van het type autoband dat je kiest. Wij raden altijd aan om op 4 dezelfde autobanden te rijden – zowel qua merk als qua type autoband. De autobanden op dezelfde as moeten in ieder geval hetzelfde zijn. Ook wanneer je autobanden versleten zijn, moeten deze vervangen worden. Wettelijk gezien moet een autoband een profiel hebben van 1,6mm. Wij raden echter aan om je autoband te vervangen bij een profieldiepte van 2,5mm, zodat je altijd veilig en comfortabel rijdt.