Zakelijk

Autobanden - U vindt ze natuurlijk bij de expert!

Op goede autobanden rijdt u veilig en comfortabel duizenden kilometers door. Euromaster biedt u talloze merken plus een uitstekende bandenservice. Want banden die regelmatig worden onderhouden door de expert gaan lange tijd mee.
Belangrijke voordelen
 • Breed assortiment
 • Zomer-en winterbanden
 • Uitstekende bandenservice

 Button Koop uw banden online

De beste autobanden merken en service  vindt u bij Euromaster

Bij Euromaster vindt u een breed assortiment autobandenmerken. U heeft volop keuze in zomerbanden en winterbanden, zoals Michelin, Continental, Vredestein en Goodyear. Daarnaast heeft Euromaster betaalbare budgetbanden en vier seizoenen banden die geschikt zijn voor gebruik in alle seizoenen.

Controle voorkomt problemen

De experts van Euromaster controleren de banden van uw auto gratis tijdens de MasterCheck. Maak een afspraak bij uw dichtstbijzijnde Euromaster-vestiging.

Uitlijnen en balanceren

Euromaster zorgt voor het uitstekend uitlijnen van uw auto en balanceren van uw banden. Met een goed uitgelijnde auto rijdt u veiliger, zuiniger en comfortabeler, ook slijten uw banden en auto-onderdelen minder snel. Door de banden te balanceren, ervaart u minder trilling, heeft u beter contact met de weg, een regelmatige bandenslijtage en hoger rijcomfort.Maak online een afspraak voor uitlijnen.

Banden wisselen

Uw banden slijten niet gelijkmatig. Door de voorbanden na verloop van tijd te laten verwisselen met de achterbanden wordt de slijtage gelijkmatiger verdeeld en geniet u een betere wegligging.

Banden repareren

Euromaster kan bijna elke lekke band repareren. En daarbij balanceren wij hem ook meteen. U bent zó weer op weg. Wacht niet te lang met reparatie. Te lang doorrijden kan onherstelbare schade aan de binnenzijde van uw band veroorzaken waardoor reparatie onmogelijk wordt.

Bandenspanning

Door te rijden met de juiste bandenspanning voorkomt u onnodige slijtage, rijdt u comfortabeler, zuiniger en veiliger. Uw wegligging en remgedrag zijn beter en de kans op een klapband is kleiner. De experts van Euromaster controleren de spanning in uw autobanden en zorgen dat deze weer optimaal wordt.

U kan uw banden ook laten vullen met stikstof in plaats van gewone perslucht. Lees meer over de voordelen van stikstof.

Zoek uw dichtstbijzijnde Euromaster vestiging.

 

Button Koop uw banden online


Advies autobanden

Waarom zijn goede autobanden zo belangrijk?

Autobanden van goede kwaliteit in goede conditie zorgen voor: 

 • Optimaal remvermogen;
 • Maximaal grip op de weg, ook bij kou, ijzel, sneeuw, regen en in bochten;
 • Uitstekende afvoer van water, sneeuw en modder;
 • Minder afrolgeluid, dus stiller rijden;
 • Betere wegligging, dus meer rijcomfort;
 • Minder brandstofgebruik, dus goedkoper rijden.

Wat doet een autoband?

 • Sturen: De band stuurt de auto met precisie, ongeacht de staat van de ondergrond en de weersomstandigheden. De stabiliteit van de baan van de auto hangt af van de koersvastheid van de band. Elke auto heeft een bepaalde bandenspanning per wielas. Door deze regelmatig te (laten) controleren, zorgt u ervoor dat de koersstabiliteit goed blijft.
 • Dragen: Een autoband draagt meer dan vijftig maal zijn eigen gewicht. Hij biedt weerstand aan grote belastingen bij het optrekken of remmen.
 • Dempen: Een band is erg soepel. Hierdoor absorbeert hij obstakels en oneffenheden van de ondergrond, waarbij hij bij de juiste bandenspanning zorgt voor het comfort van de bestuurder en de passagiers, evenals de levensduur van de auto.
 • Rollen: Een goede band op de juiste bandenspanning en met voldoende profiel rolt regelmatiger en zekerder met minder rolweerstand voor een groter rijplezier en een zuiniger verbruik.
 • Overbrengen: De band brengt krachten over: het nuttig vermogen van de motor en de krachten bij het remmen. De kwaliteit van de paar vierkante centimeters die in contact staan met de ondergrond bepaalt de mate waarin de krachten worden overgedragen.
 • Duurzaam rijden: Een goede band draagt bij aan de duurzaamheid van uw auto in het algemeen en zijn eigen duurzaamheid in het bijzonder. De bandenspanning, belasting, rijstijl, conditie van de weg en de gemiddelde snelheid waarmee u rijdt, zijn factoren die de duurzaamheid bepalen.

Waaruit bestaat een autoband?

De band is een composiet, dat wil zeggen een samenvoeging van materialen met verschillende eigenschappen. Het synthetisch rubber vormt een zeer luchtdichte laag die functioneert als binnenband. De karkaslaag bestaat uit dunne textielkoorden die in rechte bogen op het rubber worden vastgezet. Ze spelen een sleutelrol in de structuur van de band en zorgen ervoor dat hij bestand is tegen de spanning.

Het vulrubber voor de hielzone geeft de motor- en remkoppels van de velg door naar het contactvlak met de ondergrond. De zijwanden van soepel rubber beschermen de band tegen schokken die het karkas zouden kunnen beschadigen, zoals het stoten tegen stoepranden.

Een harde rubbersoort zorgt voor de verbinding tussen de band en de velg. De loopvlaklaag versterkt de band met zeer sterke dunne staalkoorden die kruislings en schuin boven op elkaar zijn bevestigd. De kruising van deze koorden met de koorden van het karkas vormt driehoeken die niet vervormd kunnen worden. Deze driehoekschakeling zorgt voor de stijfheid van het loopvlak. Het loopvlak wordt boven op de loopvlaklagen geplaatst. Dit deel van de band, dat een profiel krijgt, maakt contact met de weg. Op het gedeelte waar de band in contact staat met de ondergrond moet het loopvlak bestand zijn tegen grote krachten. Het mengsel waaruit dit contactvlak bestaat moet goede grip geven op alle soorten ondergrond, moet bestand zijn tegen afslijting en afschuring en mag niet al te warm worden.

Tot slot moet het profiel gemaakt worden en moet het geheel gevulkaniseerd worden om de hele verbinding goed stevig te maken.

Hoe blijft een autoband goed?

U hebt zelf veel invloed op de conditie van uw autoband. Houd de autoband op de juiste bandenspanning. Wissel ook uw autobanden regelmatig van voor naar achter en laat minimaal 1 x per jaar de uitlijning van uw voertuig controleren. Regelmatig bandenonderhoud is een eenvoudige en goedkope manier om overmatige slijtage te voorkomen en de levensduur van uw autobanden te verlengen.

Hoe weet ik welke band de beste is?

Welke band de juiste is voor uw auto, hangt af van het merk, model, type, de motorinhoud, het bouwjaar en de technische vereisten van uw auto, zoals de bandenmaat, het draagvermogen en de snelheidscodering. Maar ook uw behoeften spelen een rol. Bent u een sportieve, zuinige of mooi-weer-rijder? Rijdt u voornamelijk in de stad of juist veel op de snelweg? Er is een band voor iedere klant! Wist u dat u online banden kunt kopen op de Euromaster Webwinkel?

Hoe weten jullie wanneer een band moet vervangen worden?

Onze experts weten precies welke band(en) de juiste is of zijn voor uw auto. Zij maken bij de keuze of de band wel of niet vervangen moet worden, gebruik van de volgende constateringen: 1. De profieldiepte over de gehele omtrek in de hoofdprofielgroeven moet minimaal 1,6 mm. zijn. Bij winterbanden moet het profiel minimaal 4 mm zijn.

 2. Het karkas mag niet zichtbaar zijn.

 3. De band mag geen uitstulpingen hebben.

 4. De band mag niet opengesneden zijn.

 5. Op één as moeten de banden dezelfde karkasstructuur hebben.

 6. Er mogen geen metalen delen buiten het loopvlak uitsteken.

 7. Volgens het Verkeersreglement moet de band voldoen aan de technische top van de auto. Het draagvermogen van de band moet voldoen aan de maximum toelaatbare asbelasting.

Hoeveel profiel moeten mijn autobanden hebben?

Een versleten autoband brengt uw veiligheid op de weg in gevaar. Uw remweg kan wel tweemaal langer zijn dan bij een volledig profiel en ook de kans op aquaplaning neemt fors toe. De wettelijke minimale profieldiepte voor alle personenwagenbanden in Europa is 1,6 mm.

Tussen 1,6 en 2,5 mm krijgt de autobezitter bij de APK-keuring het advies om de autoband te vervangen. Maar al vanaf 3 mm worden de risico’s (slippen, extra remweg) stukken hoger. Controleer dus regelmatig uw profieldiepte of vertrouw dat toe aan onze experts.

Let op, voor winterbanden is de minimale profieldiepte 4 mm. Is dit minder, dan wordt deze band niet meer gezien als winterband en kunt u een bekeuring krijgen.

Wat betekenen de symbolen en getallen op mijn autobanden?

Deze geven de maat en de kenmerken van de autoband aan.

Een voorbeeld: 195/65R15 91H.
195    : staat voor breedte van de band in mm van zij tot zij in opgepompte toestand
65      : staat voor  verhouding tussen de hoogte en de breedte van de band uitgedrukt in %

R        : staat voor ‘Radiaal’, de constructie van de band, van dit type zijn tegenwoordig alle banden  

15      : buitendiameter van de velg, uitgedrukt in inches (1 inch = 2,54 cm)

91 H    : Speed-Load index. H is de snelheidsindex: geeft de maximale snelheid aan die met de band gedurende korte tijd gereden mag worden.

snelheidscodering
 J :  tot 100 km/u
 N :  tot 140 km/u
 P :  tot 150 km/u
 S :  tot 180 km/u
 H :  tot 210 km/u
 V :  tot 240 km/u
 W :  tot 270 km/u
 Z :  boven 240 km/u

91 is de Load Index (LI): geeft aan wat het maximale gewicht is dat de band mag dragen. Elke LI waarde staat voor een bepaalde belasting van de band bij een bepaalde bandenspanning. De waarde is af te lezen in een tabel. De gemonteerde banden moeten in ieder geval minimaal de in de instructieboekjes vermeldde LI waarde hebben. Een hogere LI waarde is uiteraard toegestaan. Als er nog "Versterkt" of "Re-inforced" vermeld staat, betekent dit dat de band nog extra draagvermogen bezit.

 Op winterbanden zie je de letters M+S. Dit staat voor Mud & Snow (modder en sneeuw).

 

Kan ik me verzekeren tegen een lekke band?

Ja dat kan. Met de MasterDeal Bandenverzekering kan u zich voor een klein bedrag per band verzekeren, waardoor de reparatie van de band gratis is. Als we de band niet meer kunnen repareren, dan krijgt u de restwaarde vergoed.

Wat houdt het nieuwe EU bandenlabel in?

Vanaf 1 november 2012 zal u bij aanschaf van nieuwe banden geïnformeerd worden over het label van de band. Lees meer over het EU bandenlabel.