euromaster-autobanden-1280

Welke bandenmaat zoek je?

205
/
55
R16
Waar vind ik mijn bandenmaat? - * Verplicht veld

Autobanden

Met de juiste banden voor jouw auto rijd je veilig en comfortabel duizenden kilometers. Voor elke auto en rijstijl is een geschikte autoband te vinden. Banden koop je bij Euromaster eenvoudig online. Je vult je bandenmaat in en je ziet eenvoudig welke banden wij aanbieden voor jouw auto. Of je nu op zoek bent naar zomerbanden, winterbanden of all season banden, wij helpen je voordelig weer op weg! We hebben een ruim aanbod merken, waardoor je eenvoudig verschillende autobanden met elkaar kunt vergelijken. Om ervoor te zorgen dat je banden zo lang mogelijk meegaan, is het van belang ze goed te onderhouden. Je vindt op deze pagina een aantal tips om je hierbij te helpen. 

Autobanden kopen online

Bij Euromaster vind je een breed assortiment bandenmerken. Voor elke portemonnee bieden wij een geschikte band. Ben je op zoek naar een premium merk, kun je kiezen voor bijvoorbeeld Michelin, Continental, Vredestein of Goodyear. Rijd je weinig kilometers op jaarbasis kan een van onze budgetmerken ook een goede keuze zijn. Je profiteert van goedkope banden van goede kwaliteit. Je hebt dan bijvoorbeeld keuze uit Aplus, HIFLY en Maxxis. Autobanden kopen doe je bij ons eenvoudig online.

Hoe vaak moet ik mijn bandenspanning controleren?

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor duurzaam rijden. Hoe zuinig je rijdt, is voor een groot deel afhankelijk van hoe goed je je banden onderhoudt. Als je zorgt dat je banden altijd goed op spanning zijn, bespaar je fors op je brandstofkosten. Daarnaast slijten je banden minder snel, zijn je wegligging en remgedrag beter en is de kans op een klapband kleiner. Alleen maar voordelen dus! Dus wanneer moet je je bandenspanning meten en hoe kun je je bandenspanning controleren? Je bandenspanning kun je zelf eenvoudig controleren, het liefst elke 2 maanden, met een bandenspanningsmeter. Deze vind je bijvoorbeeld bij een benzinepomp, waar je meteen je banden kunt oppompen. Ook kun je ervoor kiezen je banden te laten vullen met stikstof . Dan blijven ze langer op spanning. Beschikt jouw auto over TPMS, een bandenspanningscontrolesysteem, dan hoef je deze controle niet uit te voeren. Je krijgt dan automatisch een melding in je dashboard als de bandenspanning te laag is, zodat je direct actie kunt ondernemen.

Wat zijn indicatoren van slijtage bij autobanden?

Je voor- en achterbanden slijten niet hetzelfde, vaak slijten je voorbanden harder door het sturen, remmen en voorwielaandrijving. Daarom raden we aan om de voorbanden na verloop van tijd te verwisselen met de achterbanden. Zo wordt de slijtage gelijkmatiger verdeeld en kunnen je banden langer mee. Je banden zijn voorzien van een slijtage indicator, dit is een hard stukje rubber dat op meerdere plekken in de groeven van de band zit. Als de groef in de band dezelfde hoogte heeft als dit stukje, zijn je banden aan vervanging toe.  Onnodige slijtage van je banden kun je tegengaan met bijvoorbeeld uitlijnen. Je banden worden onder een bepaalde hoek onder je auto geplaatst. Soms kunnen je banden scheef gaan staan. Dan slijten je banden en andere auto-onderdelen onnodig snel. Een uitlijning zorgt er dan voor dat de afwijking in de wielstand wordt opgeheven en dat je weer zuiniger en comfortabeler rijdt. Ervaar je een trilling in je stuur bij hogere snelheden, dan kan het zijn dat je banden gebalanceerd moeten worden. Door de banden te balanceren heb je beter contact met de weg, slijten je banden regelmatiger en heb je een hoger rijcomfort. 

Kun je een autoband repareren?

Wij kunnen bijna elke lekke band repareren, mits het lek in het loopvlak zit en je hier niet te lang op doorgereden hebt. Wanneer een band lek is, repareren wij deze niet door een plug of prop te plaatsen. Autobanden reparatie gebeurt bij ons van binnenuit: wij halen de band van de velg en repareren deze aan de binnenkant. Daarna monteren we de band weer op de velg en balanceren we het wiel, zodat jij weer veilig en comfortabel de weg op kunt. Ook dat is de uitstekende bandenservice van Euromaster! Te lang doorrijden op een lekke band kan de binnenzijde van je band onherstelbaar beschadigen. 

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?

Wanneer je lekke band niet meer te repareren valt, zal deze vervangen moeten worden. Ook versleten banden wil je zo snel mogelijk vervangen. Je nieuwe banden koop je eenvoudig online. of bij jouw Euromaster garage. Hoeveel het kost om een band te verwisselen, hangt af van het type band dat je kiest. Wij raden altijd aan om op 4 dezelfde banden te rijden – zowel qua merk als qua type band. De banden op dezelfde as moeten in ieder geval hetzelfde zijn. Ook wanneer je banden versleten zijn, moeten deze vervangen worden. Wettelijk gezien moet een autoband een profiel hebben van 1,6mm. Wij raden echter aan om je band te vervangen bij een profieldiepte van 2,5mm, zodat je altijd veilig en comfortabel rijdt.