Velgen
Welke velgen zoek je?

Vul jouw kenteken

  •  
 

Lees ons privacybeleid voor meer informatie over het verwerken van jouw persoonsgegevens.
* Verplicht veld

Velgen

Of je nu gaat voor standaard, klassiek of stoer: je auto kan zonder velgen niet rijden. Je auto wordt in de fabriek uitgerust met door de fabrikant gekozen velgen. Dit zijn vaak neutrale (stalen) velgen. Daar kun je natuurlijk prima op rijden, maar soms is het leuk je auto een persoonlijke touch mee te geven in de vorm van lichtmetalen velgen. Auto velgen koop je bij Euromaster eenvoudig online. 

Voor elke auto een geschikte velg

Welke velgen je kiest voor jouw auto is voor een deel afhankelijk van jouw persoonlijke smaak. Veel automobilisten kiezen voor lichtmetalen velgen, omdat ze dit mooier vinden. Anderen vinden het prima om op stalen velgen te rijden, al dan niet met wieldop. Lichtmetalen velgen hebben als groot voordeel dat ze lichter zijn dan stalen velgen, wat je brandstofverbruik vermindert. Daarnaast wordt warmte beter afgevoerd.

Velgen kopen

Voor lichtmetalen velgen kun je bij ons online terecht. In onze Velgen configurator vul je je kenteken in en aan de hand daarvan zie je welke velgen wij aanbieden voor jouw auto en kun je direct zien hoe ze onder jouw auto staan. Vervolgens kun je eenvoudig online je velgen kopen. Stalen velgen kun je kopen bij jouw Euromaster garage. Wil je toch graag advies? Ook daarvoor kun je terecht bij onze garages. 

Velgenmaat

Let bij het kiezen van je nieuwe velgen goed op de maat. Niet alle velgen zullen namelijk geschikt zijn voor jouw auto. Over het algemeen raden we aan om dezelfde maat aan te houden als je nu onder je auto hebt. Dit geldt voor zowel de inchmaat als de steekmaat van je velgen. Je kunt er ook voor kiezen een andere inchmaat te kiezen. Kijk dan wel eerst in je onderhoudsboekje of aan de binnenkant van je brandstofklepje of de maat die je wilt kopen ook echt onder jouw auto past. Houd er dan ook rekening mee dat je een andere bandenmaat nodig hebt voor die velgen. 

Velgen merken

Wij bieden een ruim assortiment velgen van verschillende merken, zoals GMP, Evolution en Spath. Voor elk automerk hebben we meerdere maten, kleuren en typen velgen beschikbaar. 

Banden en velgen

Na het kiezen van je nieuwe velgen kun je bij Euromaster ook direct nieuwe banden kopen voor je velgen. Zo koop je eenvoudig een set winterbanden met velg en ben jij helemaal klaar voor het najaar, of rijd je veilig de zomer in met een set zomerbanden op velg.