Banden vervangen

Banden vervangen

Wanneer je banden niet meer voldoende profiel bevatten, zullen we je banden gaan vervangen door een andere set. Wij maken met jouw leasemaatschappij duidelijke afspraken over het aantal millimeters waarbij wij banden vervangen, of je misschien gebruikte banden onder je auto krijgt omdat je contract bijna afloopt en het merk banden dat wij onder jouw auto monteren.

Aantal millimeters

Wettelijk gezien moeten banden minimaal 1,6 millimeter profiel hebben om veilig mee de weg op te kunnen. Tijdens de wisselperiode stemmen we per leasemaatschappij af bij welk aantal millimeters wij banden nog mogen monteren en bij welk aantal millimeters banden vervangen moeten worden. Hierbij gaat het niet om het wettelijk minimum maar om het aantal millimeters waarmee een auto een heel seizoen normaliter veilig moet kunnen doorrijden. 

In wintersportlanden gelden vaak afwijkende regels wat betreft het minimale aantal millimeters profiel. Wanneer we tijdens de winterwissel in oktober of november zien dat je in het vroege voorjaar waarschijnlijk de grens van 4 millimeter profiel bereikt - een grens die in veel wintersportlanden geldt - en je bent van plan in het voorjaar op wintersport te gaan, zullen we je vragen om nog even langs te komen voor een extra check, om er zeker van te zijn dat je veilig op wintersport kunt. 

Herinzet

In samenwerking met de leasemaatschappijen proberen we zo duurzaam mogelijk om te gaan met het milieu. Wanneer het leasecontract van een auto eindigt en de zomer- of winterbanden bevatten nog voldoende millimeters profiel, slaan we de banden op. Als er vervolgens een leaseauto komt die aan het einde van de contractperiode is, maar waar wel nieuwe banden onder moeten, kunnen we voorstellen om te kiezen voor herinzet, als er banden beschikbaar zijn in die maat. Dit wordt ook wel vrije voorraad genoemd. Op die manier kunnen we het milieu ontlasten en tegelijkertijd kosten besparen. 

Merkenkeuze

Tijdens het wisselseizoen willen we alle leaserijders zo snel mogelijk kunnen helpen. Dan is het van belang dat we een ruime voorraad banden hebben om onder de leaseauto’s te monteren. Daarom maken we minstens een half jaar voorafgaand aan het wisselseizoen afspraken met de leasemaatschappijen over welke merken we mogen monteren. Meestal kiezen de leasemaatschappijen dan voor 1 of 2 bandenmerken uit het assortiment van Euromaster. Zodra jij dan een afspraak maakt voor het monteren van nieuwe banden, kunnen wij in één oogopslag zien welk merk of welke merken wij mogen bestellen voor jouw leaseauto. Alle merken voldoen uiteraard aan de Europese wetgeving en aan onze kwaliteitseisen.