Winterbanden test

Welke bandenmaat zoek je?

205
/
55
R16
Waar vind ik mijn bandenmaat? - * Verplicht veld

Beste winterbanden volgens test

Winterbanden worden beter van kwaliteit. Niet alleen waar het om de veiligheidsaspecten gaat, óók met betrekking tot brandstofbesparing. Dit blijkt uit de winterbandentest van zowel de ANWB als de Consumentenbond, de twee meest vooraanstaande organisaties die jaarlijks een winterbanden test uitvoeren. Deze stijging in kwaliteit is al een paar jaar zichtbaar. De meest recente testresultaten uit 2022 zijn weer bekend. De best geteste banden van de afgelopen vijf jaren staan hieronder opgesomd.

Beste winterbanden van 2022

In de categorie ‘compact’ zijn Michelin, Goodyear en Continental met onderstaande winterbanden als beste uit de test gekomen in 2022. Best geteste winterbanden volgens de ANWB in de maat 185/65R15 met snelheidscodering T.


In de categorie ‘SUV’ zijn ook Michelin, Continental en Goodyear met onderstaande winterbanden als beste uit de test gekomen. Best geteste winterbanden volgens de ANWB in de maat 215/60R16  met snelheidscodering H.

Beste winterbanden 2021

Best getest volgens de ANWB in de maat 195/65R15 met snelheidscodering T.


Best getest volgens de ANWB in de maat 225/50R17  met snelheidscodering V.

Beste winterbanden 2020

Best getest volgens de ANWB in de maat 205/55R16 met snelheidscodering H.

Best getest volgens de ANWB in de maat 235/55R17 met codering V.

Beste winterbanden van 2019

Best getest volgens de ANWB in de maat 185/65R15 met snelheidscodering T.

Best getest volgens de ANWB in de maat 205/65R16 met codering C.

Beste winterbanden van 2018

Best getest volgens de ANWB in de maat 175/65R14 met snelheidscodering T.

Best getest volgens de ANWB in de maat 205/55R16 met snelheidscodering H.

Wat zegt een winterbandentest?

‘Slechte winterbanden’ bestaan feitelijk niet meer, zeker voor wat betreft de bekendere autobandenfabrikanten. Maar bepaalde kwaliteitsverschillen blijven natuurlijk altijd bestaan. Daarom geeft de winterbandentest waardevolle informatie. Bij extreme winterse omstandigheden is het advies: ga de weg niet op als dit niet per se hoeft. Hier is het gezonde verstand belangrijker dan testuitslagen. Maar het is hoe dan ook veiliger om in de winter te rijden op winterbanden

Wat test de winterbandentest precies?

De winterbandentest bekijkt winterbanden op criteria als: grip op droog wegdek, grip op nat wegdek, grip op sneeuw, grip op ijs, slijtvastheid, geluidsproductie, verbruik, hoge snelheid. Het eindcijfer is altijd een ‘mix’ van deze eigenschappen. Een band die heel goed scoort op ‘grip’, presteert op het onderdeel ‘slijtvastheid’ al snel minder goed. Het één is namelijk strijdig met het ander. Door de winterbanden test gedetailleerd door te nemen, kun je zelf bepalen aan welke eigenschappen je de meeste waarde hecht.
 
Zoals gezegd, gaat de kwaliteit van winterbanden er ieder jaar iets op vooruit. Uit de winterbandentests blijkt dat vooral de grip op nat en besneeuwd wegdek steeds beter wordt. Goed nieuws en een extra reden om winterbanden aan te schaffen. De beste winterbanden koop je gemakkelijk online op onze website.