Olie peilen

Olie peilen

Iedere auto-eigenaar die zuinig op zijn auto is en deze goed wil onderhouden, zou regelmatig het niveau van de motorolie moeten controleren. Door regelmatig je olie te peilen, zorg je ervoor dat er nooit te weinig olie in je motor zit en voorkom je daardoor schade aan je motor. Ingewikkeld is dit niet. Over het algemeen vind je onder de motorkap, op het motorblok, de peilstok. 

Hoe kan ik het oliepeil meten?

Om het oliepeil te meten, haal je de peilstok eerst uit het motorblok. Veeg de peilstok droog en peil vervolgens opnieuw. Doe dit altijd met een koude of afgekoelde motor. Zorg er daarnaast voor dat je auto op een vlak terrein staat. Zit de olie tussen het minimum en maximum in, dan is het oliepeil in orde. Uiteraard ben je ook bij iedere Euromaster garage welkom om dit te laten controleren. 

Oliepeil lampje

Als je oliepeil te laag is, zal het oliepeil lampje in je dashboard gaan branden. Het is dan van belang dat je zo snel mogelijk stopt om de olie te peilen en eventueel bij te vullen. Zorg er altijd voor dat je veilig staat.

Hoe kan ik mijn olie bijvullen?

Wanneer je oliepeil te laag is, kun je zelf je motorolie bijvullen. Let hierbij wel op dat je de juiste motorolie voor jouw auto gebruikt. Haal de peilstok uit het motorblok en vul vervolgens de olie bij. Controleer als laatste opnieuw het oliepeil, zodat je zeker weet dat je oliepeil weer in orde is.

Olie verversen kosten

Motorolie absorbeert vuil uit je motor. Je zult dus af en toe je olie moeten verversen om ervoor te zorgen dat je motor niet te vervuild raakt en schade oploopt. Je olie verversen kun je het beste bij een garage laten doen, omdat de monteurs daar beschikken over de juiste middelen om de olie veilig uit je motor te laten lopen en deze af te voeren. Een afspraak voor olie verversen plan je eenvoudig in onze Webwinkel. Je krijgt eerst een offerte, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.