Over Euromaster

De geschiedenis van Euromaster

Euromaster is één van de belangrijkste Europese spelers op de banden- en onderhoudsmarkt. Het merk en de keten zijn gegroeid vanuit een lange traditie. Eind jaren 60 ontstond het ATS netwerk (later ATS Euromaster) in Groot-Brittannië. Rond 1990 startte de acquisitie van bandenspecialisten in diverse Europese landen. In 1991 ontstond het merk Euromaster.

In 2003 volgde een aanzienlijke geografische expansie met de integratie van Viborg, met meer dan 500 vestigingen een belangrijke speler in Noord-Europa. Tussen 2004 en 2008 groeide het Euromaster netwerk in Frankrijk, Duitsland, Polen, Spanje en Zweden, in 2009 gevolgd door Roemenië en Polen en in 2010 Noorwegen en Italië. In 2010/2011 breidden Duitsland en Spanje hun franchisenetwerk uit met ruim 500 vestigingen van onder andere de groep Servirueda en Rodi.

In 2013 startte Euromaster de transformatie van bandenspecialist naar banden én voertuigonderhoud. Op dit moment is Euromaster aanwezig in 17 Europese landen met ruim 2.300 vestigingen. In 2019 hebben wij ervoor gekozen onze activiteiten te concentreren op banden en services die bijdragen aan een optimaal rijcomfort. Daarmee willen wij onze positie als bandenspecialist versterken. Daarnaast kunnen onze klanten bij ons terecht voor allerlei klein onderhoud, zoals airco service, accu's, olie verversen, ruitenwissers en remmen.

Euromaster Nederland

Euromaster Nederland bestaat sinds 1991 en is een 100% dochter van de Michelin Groep. Op de zakelijke markt (leasemaatschappijen, transportondernemingen, industrie, landbouw en grondverzet) zijn wij Europees marktleider op het gebied van banden en bandenservice. Euromaster levert maatwerk en is dé betrouwbare bandenpartner voor bedrijven met 1 tot meer dan 1.000 voertuigen. In het Rotterdamse havengebied en op luchthaven Schiphol zijn wij de belangrijkste partner voor al het rijdend materiaal.

Waar staan wij voor?

In een wereld die voortdurend in beweging is, bedienen wij onze klanten met passie, en garanderen zo een continue, veilige en efficiënte mobiliteit. Op elk moment, waar je je ook bevindt en wat je activiteiten ook zijn, bieden we de juiste banden en het beste voertuigonderhoud, voor de juiste prijs.

Eerlijk, vakkundig en attent. Onze kracht ligt in het zichtbaar maken van deze drie kernwaarden, of je nu in onze vestiging in Groningen bent of Terneuzen, in Hoorn of Den Bosch. Daarom zijn onze klanten bij ons in goede handen.

Zakelijke markt

De expertise van Euromaster is geworteld in de truck markt. Euromaster levert maatwerk en is dé betrouwbare bandenpartner voor bedrijven met 1 tot meer dan 1.000 voertuigen. Door de jaren heen heeft Euromaster zich ontwikkeld tot partner voor de truck markt, maar ook voor zakelijke personen- en bestelwagens, industrie, landbouw en grondverzet. 

Leaserijders

Aanvankelijk gespecialiseerd in bandenservice voor transportbedrijven, industrie, agro en grondverzet met een klein aandeel in de particuliere markt, ontwikkelde de derde pijler van Euromaster – de leasemarkt – zich in razend tempo na de nieuwe wetgeving omtrent winterbanden in Duitsland. In 2007 kwam de eerste leasemaatschappij – Business Lease – onder contract. Inmiddels is Euromaster uitgegroeid tot de belangrijkste partner voor vrijwel alle Nederlandse leasemaatschappijen. Circa 120.000 bandenwissels worden jaarlijks uitgevoerd in het voor- en najaar voor leaserijders. Om de wisselseizoenen te reguleren, ontwikkelde Euromaster een e-booking systeem in 2008. In 2012 waren alle vestigingen aangesloten op een contactcenter.

Particuliere markt

Particulieren kunnen bij Euromaster terecht voor banden en aanvullende services gericht op banden en rijcomfort, zoals balanceren en uitlijnen. Daarnaast kun je bij ons terecht voor ruitenwissers, accu’s, olie verversen, airco service en diverse handige checks. Online bieden wij een groot assortiment banden, producten en services voor scherpe prijzen, zodat jij de beste keus hebt en precies weet waar je aan toe bent. Wil je weten wat bijvoorbeeld een accu, ruitenwissers of remmen voor jouw auto bij ons kosten? Vul dan je kenteken in op de Euromaster offertetool voor een onderbouwde offerte op maat.

Partnershipsformule

In 2013 zijn wij gestart met de Euromaster Partnershipformule, om garagebedrijven de kans te geven gebruik te maken van het Euromaster netwerk en te werken onder de Euromaster vlag naast de bestaande bedrijfsactiviteiten die zij al hebben. Sinds de start breidt het Euromaster Partnershipsnetwerk zich steeds verder uit. Wil je meer weten over de Partnershipsformule? Klik dan hier.

Gespecialiseerd in Elektrische Voertuigen

Wij willen het kennisniveau van onze specialisten voortdurend verbeteren, zodat hun vaardigheden voldoen aan de eisen van onze klant. EV's brengen door de hoogspanningsaccu’s extra risico’s met zich mee. Onjuiste omgang met een EV kan ernstige gevaren met zich meebrengen. Daarom hebben we al onze specialisten getraind om ervoor te zorgen dat ze op de juiste wijze aan alle Elektrische Voertuigen kunnen werken.

Dankzij de training beschikken onze bandenspecialisten over de kennis om zorgvuldig én veilig met zowel hybride als volledig elektrische voertuigen om te gaan. In alle garages van Euromaster is je EV in goede handen voor nieuwe banden, montage en wissels, balanceren, uitlijnen en airco service.

Euromaster en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij Euromaster geven wij op serieuze en professionele wijze invulling aan onze verantwoordelijkheid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Wij willen niet alleen goed zorgen voor onze klanten, maar ook voor onze werknemers, voor onze omgeving, en voor duurzame winstgevendheid.

Euromaster houdt zich aan de “Aanvaardingsplicht personen- en bestelwagenbanden en accu’s”. Dat betekent dat wij uw personen- en bestelwagenbanden, batterijen en accu’s gratis innemen, opslaan, aanbieden aan en transporteren naar onze afvalverwerkingspartner of het bandenrecyclingbedrijf, waarmee wij samenwerken. 

De wettelijke verplichte Afvalbeheersbijdrage maakt de daadwerkelijke afvalverwerking en/of bandenrecycling van de door Euromaster ingezamelde en aangeboden materialen mogelijk om daarmee het landelijke afvalbeheerssysteem voor autobanden te kunnen continueren.

Euromaster publiceert jaarlijks een MVO rapportage. Ben je benieuwd naar onze rapportage, waarbij de drie pijlers, Sociaal, Milieu en Economisch, nader zijn uitgewerkt, dan kun je MVO brochure hier de rapportage downloaden. De Engelse versie van de rapportage vind je hier .