Autoband repareren

Autoband repareren

Ook voor bandenreparatie ben je bij Euromaster aan het juiste adres. Een lekke band is niet moeilijk te ontdekken. Je auto begint naar één kant te trekken en het is duidelijk zichtbaar dat er minder lucht in de band zit. Wij kunnen bijna elke lekke band repareren en daarbij balanceren wij hem ook meteen en krijgt je band een nieuw rubberventiel. Snel en vakkundig, zodat je zo weer op weg bent.

Is elke lekke band te repareren?

Nee, dit kan niet altijd. Om vast te stellen of je band nog kan worden gerepareerd, inspecteren wij de binnenkant van de band uitvoerig. Heb je te lang doorgereden met een lekke band, dan moet hij worden vervangen. Te lang doorrijden is meestal te zien aan verkleuringen of afwijkingen aan de binnenkant van de band. Wanneer er bijvoorbeeld een schroef of spijker in je band zit, betekent dit ook vaak dat je band vervangen moet worden.

Hoe lang kan ik doorrijden met een lekke band?

Wij adviseren je met klem direct te stoppen. Dit doe je natuurlijk voor je eigen veiligheid, maar ook omdat doorrijden zorgt voor structurele schade aan je band, velg en wiel. Te lang doorrijden kan er bovendien voor zorgen dat je band niet meer te repareren is. Auto's met RunFlat banden kunnen met een lekke band nog 80 kilometer doorrijden, met een maximale snelheid van 80 km per uur. De lekke band van je auto repareren op locatie is helaas niet mogelijk, dit mogen wij alleen in onze garages.

Kan ik me verzekeren voor een lekke band?

Ja dat kan. Met de Masterdeal bandengarantie kun je je al voor € 4,- per band verzekeren, waardoor de reparatie van de band gratis is. Als we de band niet meer kunnen repareren, krijg je de restwaarde vergoed.
 

Hoe wordt mijn band gerepareerd?

Een band wordt vaak gerepareerd door aan de buitenkant een plug of prop te plaatsen in het lek. Bij Euromaster gaan we anders te werk: in plaats van je autoband te repareren met een prop, halen wij de band van de velg en repareren de band van binnenuit. Als je band gerepareerd is, monteren we deze weer op de velg. Vervolgens balanceren we het wiel, zodat jij weer veilig en comfortabel de weg op gaat.