Olie verversen

Olie verversen

Regelmatig het oliepeil van je auto controleren en de olie verversen is belangrijk voor het behoud van de prestaties van je motor. Te weinig of vervuilde motorolie zorgt ervoor dat de prestaties achteruit gaan en kan zelfs schade aan je motor veroorzaken.

Lees ons privacy beleid voor meer informatie over het verwerken van jouw persoonsgegevens.


De rol van motorolie

Motorolie is essentieel voor de smering, brandstofverbruik en koeling van je motor. Bewegende delen slijten minder snel, zodat de motor van je auto soepel blijft lopen. Olie absorbeert bovendien het vuil dat in de motor rondzweeft, zoals verbrandingsresten en metaaldeeltjes die we met het blote oog nauwelijks kunnen zien. Hierdoor neemt de zuiverheid van de motorolie af. De viscositeit, oftewel de dikte van de motorolie, loopt terug en de kwaliteit van de smering gaat achteruit. Daardoor loopt de auto minder soepel, vervuilt meer en kan in het ergste geval zelfs stuk gaan. Dit kun je voorkomen door tijdig je olie te verversen en het oliefilter te vervangen.

Oliepeil controleren

Je kunt niet vaak genoeg het niveau van je motorolie controleren. Iedere automobilist die zuinig op zijn of haar auto is, zou van motorolie niveau controleren een vaste routine moeten maken. Ingewikkeld is dit niet. Bij de meeste auto’s vind je onder de motorkap, op het motorblok, de peilstok. Om het oliepeil te controleren, haal je eerst de peilstok uit het motorblok. Let hierbij wel op dat je motor koud of in ieder geval afgekoeld is en dat je auto vlak staat. Veeg de peilstok schoon en peil vervolgens opnieuw het niveau. Zit de olie tussen het minimum en maximum in, dan is het oliepeil in orde. Uiteraard kun je ook bij jouw Euromaster garage terecht om dit te laten controleren. Ook is het belangrijk dat je je olie regelmatig laat verversen. Wanneer je je olie moet verversen, hangt af van je auto en het gebruik daarvan. De specialist in jouw garage kan jou hierover adviseren.

De juiste motorolie voor jouw auto

Het is belangrijk dat je de juiste motorolie kiest voor jouw auto, maar welke olie heb je nodig? Dat hangt onder meer samen met de leeftijd van je auto. Motorolie speelt een vitale rol in de prestaties en de conditie van je motor, dus het is cruciaal om een goede kwaliteit motorolie te kiezen. Hoewel de kosten hiervoor doorgaans iets hoger zijn, zul je op de langere termijn minder last hebben van slijtage, zijn reparaties minder snel nodig en verbruik je minder brandstof. Onze specialisten vertellen je graag welke olie het meest geschikt is voor jouw auto.

Olie verversen kosten

De kosten van het verversen van de olie hangen af van het type en de leeftijd van je auto. Via onze online offertetool krijg je een gegarandeerde prijs voor je auto op basis van de fabrieksspecificaties. Zo weet je precies waar je aan toe bent en betaal je nooit teveel. Mochten er acties op olie zijn, dan wordt de korting automatisch verrekend.

Motorolie kopen

Het is nooit verkeerd om een extra fles motorolie in je auto te hebben. Zo voorkom je dat je stil komt te staan en kun je als het nodig is direct je olie bijvullen. In onze garages kun je olie voor je auto kopen. Advies nodig? Onze specialisten staan voor je klaar!