euromaster-bandentest
           

Autobanden test

De autobanden van jouw auto zijn van vitaal belang op de rijeigenschappen en veiligheid. Maar wat zijn goede en veilige banden? Als je afgaat op de merken die Euromaster aanbiedt, kun je er ervan uitgaan dat ‘slechte banden’ feitelijk niet meer bestaan. Maar kwaliteitsverschillen zijn er altijd. Dit heeft ook te maken met het gebruik van de auto. Daarom is het verstandig om te onderzoeken wat een betrouwbare banden test zegt.

De juiste band voor uw auto

Aangezien er veel autobandenmerken op de markt zijn, is de informatie van de jaarlijkse autobanden test extra waardevol. De bekendste en meest geraadpleegde bandentests zijn die van de ANWB en de Consumentenbond. Ook Autoweek publiceert ieder jaar een bandentest. Over het algemeen komen vrijwel alle bandentests de laatste jaren tot de conclusie dat ‘slechte banden’ vrijwel niet meer bestaan. Nagenoeg alle geteste banden scoren een ‘voldoende’. Maar er zijn ook banden die ‘goed’ of ‘zeer goed’ scoren. Zit je veel op de weg of heb je een sportieve rijstijl, dan is het de moeite waard om banden te kiezen met een bovengemiddelde score.

Waar wordt bij een banden test naar gekeken?

Bij een ‘voldoende’ weet je zeker dat de geteste autoband voldoet aan de belangrijkste veiligheidseisen. Bij alle autobandentests wordt namelijk in de eerste plaats naar veiligheidscriteria gekeken, zoals grip op de weg, gedrag in bochten en de remweg. Omdat de veiligheid bij winterse omstandigheden andere eisen aan je banden stelt dan in de zomer, bestaan er flinke verschillen in testcriteria bij de speciale zomerbandentest en de winterbandentest. Daarnaast staat een all season band voor goede prestaties in de winter én in de zomer. Zowel de ANWB als de Consumentenbond voeren deze soorten banden tests uit.

Hoe objectief is de autobanden test?

Belangrijke consumentenorganisaties als de ANWB en de Consumentenbond maken zich sterk voor de professionaliteit en objectiviteit van de bandentest. De testprocedures zijn streng en transparant. Je kunt er vanuit gaan dat de bandentests van de genoemde organisaties onafhankelijk zijn.