Bandenservices

Bandenservices

Je banden wil je natuurlijk in topconditie houden, ze zorgen ervoor dat je veilig op je bestemming aankomt. Dit doe je door je banden het juiste onderhoud te geven. Je rijdt dan niet alleen veiliger en comfortabeler, maar je bespaart er ook een hoop geld mee, omdat je minder snel aan nieuwe banden toe bent. 

Onderhoud aan je banden

Een van de belangrijkste dingen die je zelf kunt doen, is het regelmatig controleren van je bandenspanning. Door je banden goed op spanning te houden, slijten ze minder snel, verbruik je minder brandstof en heb je minder kans op een klapband. Je kunt er ook voor kiezen je banden te laten vullen met stikstof, dan blijven je banden langer op spanning. 

Veranderingen in weg- of stuurgedrag

Merk je dat er een verandering optreedt in het weg- of stuurgedrag van je auto, is het goed om even langs te gaan bij jouw Euromaster vestiging. Begint je stuur bijvoorbeeld te trillen bij hogere snelheden, kan dit erop wijzen dat je banden gebalanceerd moeten worden. Stuurt je auto zwaar of trekt hij naar een kant, zou dit een teken kunnen zijn dat je auto uitgelijnd moet worden. Deze werkzaamheden zijn relatief eenvoudig uit te voeren, maar kunnen ervoor zorgen dat je langer plezier hebt van je banden. Ook voor andere bandenservices, zoals bandenwissels, reparatie en opslag ben je bij Euromaster aan het juiste adres!