Airco vullen
           

Airco vullen

Door je airco regelmatig te gebruiken en goed te onderhouden, zorg je ervoor dat de lucht in je auto koel en fris blijft. Je airco bijvullen zorgt ervoor dat de lucht schoon en fris blijft, wat beter is voor je gezondheid. Door verschillende oorzaken kan je airco minder goed functioneren. Wanneer je het idee hebt dat je airco minder koele lucht afgeeft dan normaal, kan dat een teken zijn dat je koudemiddel bijgevuld moet worden.

Regelmatig airco onderhoud

Wij raden aan om minstens één keer per jaar een airco service uit te laten voeren. Zo voorkom je dat je airco minder goed gaat functioneren en bespaar je mogelijk onnodige kosten. Hoe vaak je een airco moet bijvullen, hangt af van het gebruik. Je airco bijvullen is niet altijd nodig, maar het is goed om dit regelmatig te laten controleren. Weet je niet zeker of je airco onderhoud nodig heeft, kun je eerst een gratis check uit laten voeren door een aircospecialist van Euromaster.

Airco service

Tijdens een airco service vullen we niet alleen het koudemiddel in je airco bij. We controleren elk onderdeel visueel. Daarnaast worden de filters en de filterdroger gecheckt. We persen het aircosysteem met droge stikstof af. Achtergebleven vocht wordt uit de airco verwijderd en we controleren het complete systeem op functioneren. Je kunt ook je airco meteen grondig laten reinigen met onze airco combi service + fris. Deze service combineert airco vloeistof bijvullen met een uitgebreide reiniging van het gehele systeem.

Airco bijvullen kosten

Wat kost een airco bijvullen? De kosten voor het bijvullen van je airco zijn € 118,50. Je airco wordt dan bijgevuld met koudemiddel R134A. Moet je airco gevuld worden met het nieuwere koudemiddel R1234Yf bedragen de kosten € 235,-. Je airco wordt dan gevuld met maximaal 350 gram koudemiddel. In de meeste gevallen zal dit ruim voldoende zijn.

Hoe lang duurt het om airco bij te vullen?

Hoe lang het duurt om de airco bij te vullen van je auto is natuurlijk afhankelijk van je aircosysteem. Normaal gesproken zal dit niet langer dan een half uur tot een uur in beslag nemen.