Airco check

Airco check

Goed onderhoud van de airco van je auto is belangrijk voor de toevoer van frisse lucht in je auto. In de zomer ben je verzekerd van frisse lucht, in het najaar zorgt je airco voor snelle ontwaseming van je beslagen ramen. Door je auto airco regelmatig te laten controleren, voorkom je problemen en hoef je je geen zorgen te maken over vieze luchtjes of mankementen. Wanneer je airco stinkt, je meer last hebt van beslagen ramen of je airco niet koud wordt, kan dat er op wijzen dat er iets mis is met je airco.

Laat elk jaar je airco checken

Ons advies is om je airco in ieder geval één keer per jaar te laten checken door een airco specialist. Met deze gratis check weet je direct of onderhoud nodig is of niet. Zo maak je nooit onnodige kosten voor het afvullen van de airco of andere onderhoudswerkzaamheden. Als tijdens je airco check blijkt dat er toch aanvullende werkzaamheden nodig zijn, weet je direct waar je aan toe bent. 

Wat controleren we tijdens een airco check?

We testen je airco uitvoerig op het functioneren en de capaciteit. Daarnaast meten we de temperatuur van de uitstroom. Daar waar mogelijk lopen we ook de afvoeren en aansluitingen na. Na de check kunnen we je precies vertellen of je airco nog goed functioneert. Is dit niet het geval, dan kunnen we je vertellen wat er mis is en hoe we dit kunnen verhelpen, bijvoorbeeld door je airco te reinigen, vullen of een combinatie van beiden.

Komt er een muffe geur uit je airco?

Wat kan je doen aan de stank uit je airco en wat is er voor nodig voor een optimaal werkende airco? Je leest er alles over op onze blog.