Auto uitlijnen
           

Auto uitlijnen

Om je banden op topniveau te houden en veilig te rijden, is het belangrijk om je voertuig regelmatig te laten uitlijnen. Met een uitlijning heffen onze experts afwijkingen in de wielstanden op. Deze krijg je als je bijvoorbeeld een stoeprand raakt, over een grote steen of door een gat in de weg rijdt of een aanrijding krijgt.

Wanneer auto uitlijnen

Wij raden aan om tenminste één keer per jaar de uitlijning van je auto te laten controleren. Dit betekent niet direct dat een uitlijning nodig is, maar je voorkomt mogelijk onnodig hoge kosten. Als je auto uitgelijnd moet worden, zorgen onze uitlijnspecialisten ervoor dat dit met de grootste zorg gebeurt, waardoor je weer veilig de weg op kunt. 

Auto uitlijnen kosten

Een uitlijncontrole kost € 34,00. Een afspraak plan je eenvoudig online. De kosten van een uitlijning bedragen bij Euromaster € 87,- een afspraak hiervoor plan je eenvoudig online. Bij een uitlijning wordt altijd het gehele voertuig uitgelijnd; banden uitlijnen is – in tegenstelling tot wat velen denken – niet mogelijk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van geavanceerde apparatuur. Onze uitlijnspecialisten worden continu getraind en zijn altijd op de hoogte van de nieuwste technieken. Een uitlijning duurt ongeveer een uur, je bent dus zo weer onderweg! 

Verleng het leven van je banden

De wielen van je auto zijn onder een bepaalde hoek onder de auto geplaatst om ervoor te zorgen dat de auto een optimale wegligging heeft en onderdelen niet onnodig slijten. Wanneer er afwijkingen ontstaan in deze wielstand slijten je banden onregelmatig, waardoor ze minder lang meegaan en je dus eerder je banden moet vervangen. Door regelmatig je auto uit te laten lijnen, of in ieder geval te laten checken of dit nodig is, kun je dus honderden euro’s aan onnodige kosten besparen. 

Mijn auto stuurt zwaar

Wanneer je het idee hebt dat je auto zwaar stuurt, je stuur scheef staat of je auto naar één kant trekt, kan dat betekenen dat je auto uitgelijnd moet worden. Een afwijking in de wielstand van je auto kan verschillende gevolgen hebben: 

- Verminderde veiligheid
- Slechter rijcomfort
- Je banden slijten sneller
- Mechanische onderdelen slijten sneller
- Slechtere rijprestaties
- Slechtere wegligging en stuurcontrole