Airco reinigen en vullen
           

Airco reinigen en vullen

Soms is je airco toe aan een wat uitgebreider onderhoud dan alleen reinigen of vullen. Met onze Airco combi service + fris reinigen we je airco uitgebreid en vullen we het koudemiddel bij. Bij het vullen wordt het gehele systeem leeggehaald. Het oude koudemiddel wordt dan vervolgens schoongemaakt en hergebruikt. Daarna wordt het koudemiddel opnieuw afgevuld. Deze onderhoudsbeurt is vooral aan te raden als je niet alleen last hebt van muffe luchtjes, maar ook het idee hebt dat je airco minder koude lucht afgeeft dan normaal. Door je arico te reinigen en te vullen kunnen we dit soort problemen eenvoudig oplossen. Weet je niet zeker of je airco een uitgebreide onderhoudsbeurt nodig heeft? Dan kun je eerst een gratis airco check uit laten voeren.

Airco reinigen en vullen kosten

De prijs voor het reinigen en vullen van je airco is afhankelijk van het koudemiddel dat in je airco moet. Moet je airco gevuld worden met koudemiddel R134A, dan zijn de kosten voor de combiservice € 160,00. Heb je een aircosysteem waar het nieuwere R1234Yf koudemiddel in moet, dan betaal je € 272,50. Welk koudemiddel in jouw aircosysteem moet, vind je op een sticker onder de motorkap. Je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met jouw Euromaster garage.

Airco combi service + fris

Tijdens de Airco combi service + fris controleren we alle onderdelen van je airco visueel. We reinigen en desinfecteren alle leidingen, zodat je minder snel last hebt van schimmels en bacteriën. De filters en filterdrogers worden gecheckt. We persen de airco af met droge stikstof en verwijderen vocht. Het koudemiddel wordt ververst. Als laatste controleren we je aircosysteem op functioneren, om er zeker van te zijn dat je weer fris de weg op kunt. 

Airco fluor

Wanneer je vermoedt dat er een lek in je airco zit, kun je ervoor kiezen om fluor contrastvloeistof toe te voegen aan je bestelling. Contrastvloeistof is een 100% geconcentreerde fluoriserende vloeistof om eenvoudig lekkages op te sporen met behulp van een UV lamp. De contrastvloeistof zal zich vermengen met het koudemiddel en de compressorolie. Op die manier komt de contrastvloeistof in het hele aircosysteem terecht. Als er in het aircosysteem een lekkage zit, zal de contrastvloeistof in een kleine hoeveelheid naar buiten lekken en daardoor zichtbaar worden voor de airco specialist. Daarmee is de lekkage gelokaliseerd en kunnen we het probleem verder oplossen. Nadat de contrastvloeistof geïnjecteerd is, zal de airco specialist een sticker in het motorcompartiment plakken om aan te geven dat er contrastvloeistof is geïnjecteerd. Bij een volgende periodieke controle kan dan meteen worden geconstateerd dat er contrastvloeistof in het airco systeem aanwezig is.