Euromaster haalt € 7.500 op voor het Liliane Fonds

November is altijd een van de drukste maanden voor Euromaster; in deze maand is er een sterke behoefte aan winter- en all season banden. Toen er nagedacht moest worden over een leuke actie om geld op te halen voor het Liliane Fonds was het een kwestie van 1 en 1 bij elkaar optellen: voor elke in november 2022 aan particuliere klanten verkochte Michelin band doneert Euromaster € 1,- aan het Liliane Fonds. Ook zijn er gedurende het hele jaar statiegeldflesjes verzameld voor het Liliane Fonds in de bedrijfskantine op het hoofdkantoor.

Euromaster en het Liliane Fonds werken al sinds 2014 samen. Het Liliane Fonds zorgt, net als Euromaster, voor onder andere mobiliteit: zij helpen kinderen met een handicap die opgroeien in arme delen van de wereld op weg. ‘Wij dragen het Liliane Fonds een warm hart toe’, aldus Edo Wiggers, algemeen directeur van Euromaster Nederland. ‘Zij doen ontzettend belangrijk werk en daar dragen wij graag ons steentje aan bij.’

Kees Karstel van het Liliane Fonds is blij met de steun van Euromaster. ‘Wij zetten ons samen met lokale contactpersonen hard in om kinderen met een handicap overal ter wereld betere toekomstkansen te geven. Met hulp van organisaties als Euromaster kunnen wij veel kinderen helpen. Voor bijvoorbeeld € 300,- kan er in Guatemala een meegroei-rolstoel worden gemaakt, zodat kinderen in de groei langer plezier hebben van hun rolstoel. Dankzij de donatie van Euromaster kunnen we bijvoorbeeld 25 meegroei-rolstoelen voor kinderen in Guatemala financieren. En natuurlijk zijn er nog veel meer zaken waar wij dit geld goed voor kunnen gebruiken.’

Al met al een mooie afsluiter voor 2022, voor zowel Euromaster als het Liliane Fonds!

 


Edo Wiggers (R) overhandigt de cheque aan Kees Karstel

 

Koopman behaalt certificaat Groen en duurzaam bandenbeheer

Koopman Logistics Group B.V. heeft uit de handen van Mark Oude Elferink, regionaal sales manager van Euromaster Nederland, het duurzaamheidscertificaat Groen en duurzaam bandenbeheer ontvangen.

Hergebruik van grondstoffen en lagere CO2-uitstoot door preventief onderhoud vormen de basis voor groen en duurzaam bandenbeheer. Het bedrijf is objectief beoordeeld op een aantal punten zoals herprofileren, vernieuwen en hergebruiken van banden en een goed onderhoud van de banden, in de vorm van wagenparkinspecties met pompen van de banden, balanceren en uitlijnen van de voertuigen.

Koopman heeft met haar bandenbeleid positief gescoord op deze punten en laat zien dat zij voldoet aan de vereisten van een duurzaam bandenbeheer. Een knappe prestatie die aantoont dat Koopman Logistics zich actief inzet voor een groenere wereld.

Koopman is al bijna 100 jaar de logistieke dienstverlener in Cargo Logistics en Automotive Logistics. Vanuit de Automotive Logistics zorgt Koopman voor nationaal, internationaal en speciaal autotransport, opslag, predelivery inspecties, remarketing en fleetmangement. Vanuit Cargo Logistics distribueert Koopman diverse soorten vracht; van een enkel pakket of een paar pallets tot volledige ladingen inclusief opslag en het gehele voorraadbeheer.

Wouter Renkema, Manager Wagenpark en Werkplaatsen van Koopman is blij met het behalen van het certificaat. Niet het certificaat maar de achterliggende duurzame bandenservice is voor Koopman het belangrijkste. Naast duurzaamheid levert het Koopman een aanzienlijke brandstofbesparing op. Wouter Renkema: ‘. Wij voelen ons als familiebedrijf verplicht om een goede rentmeester te zijn voor ons bedrijf, zodat we ook aan de volgende generatie een leefbare planeet mee kunnen geven. Bij keuzes die we maken, nemen we dan ook altijd de impact op mens en milieu mee.’

Mark Oude Elferink: ‘Het duurzaamheidscertificaat Groen en duurzaam bandenbeheer laat zien of klanten op de goede weg zijn en welke stappen zij nog meer kunnen zetten om groener te ondernemen. Het is een mooie volgende stap naar een groenere toekomst!’ Met Koopman heeft Euromaster reeds een samenwerking van 25 jaar. Samen zorgen we voor een duurzame invulling van het bandenbeheer.

Zeeman Textielsupers ontvangt eerste certificaat Groen en duurzaam bandenbeheer

Op woensdag 1 juni mocht Marco Westen, Hoofd Wagenparkbeheer van Zeeman, uit handen van René van Maasakkers, Commercieel Directeur van Euromaster Nederland, het duurzaamheidscertificaat Groen en duurzaam bandenbeheer ontvangen. Zeeman Textielsupers is de eerste klant binnen Europa die dit certificaat ontvangt.

Euromaster zorgt ervoor dat Zeeman het maximale uit banden kan halen en helpt hen met het besparen van brandstof. Dit gebeurt door het toepassen van de 4 levensstrategie: een combinatie van het herprofileren van versleten banden en het toepassen van nieuwe loopvlakken op goede karkassen. Er is ook veel aandacht voor het uitlijnen van voertuigen bij Zeeman. Door de hoge brandstofkosten is het belangrijk dat de banden optimaal presteren, een lage rolweerstand hebben en dat de voertuigen goed uitgelijnd zijn. Dit alles zorgt ervoor dat Zeeman maar liefst 2 sterren scoort!

Accountmanager Thijs Laning: ‘Met winkels in heel Europa en 180 voertuigen die de winkels vanuit Alphen aan den Rijn bevoorraden, is het noodzakelijk voor Zeeman dat ze altijd en overal gebruik kunnen maken van de service van Euromaster. Met haar Europese netwerk zorgt Euromaster ervoor dat Zeeman altijd en overal snel geholpen kan worden’.

Bij Zeeman is veel aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Niet alleen in de kleding die zij leveren via ruim 1.300 winkels in 7 landen, maar ook door een duurzaam beleid rondom de inzet van het wagenpark. Zo was Zeeman in 2021 sustainable retailer van het jaar (bron: https://www.zeeman.com/nl/verantwoord-ondernemen).

René van Maasakkers: ‘Het duurzaamheidscertificaat Groen en duurzaam bandenbeheer laat zien of klanten op de goede weg zijn en welke stappen zij nog meer kunnen zetten om groener te ondernemen. Het is een mooie volgende stap naar een groenere toekomst!’

In plaats van een bos bloemen bij de uitreiking zal Euromaster uit naam van Zeeman bomen planten via Trees for all. Dit is een stichting die bossen en bomen plant in Nederland en in het buitenland voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden (bron: treesforall.nl).

Euromaster Nederland lanceert duurzaamheidscertificaat

Euromaster Nederland lanceert duurzaamheidscertificaat

Om haar truckklanten te helpen met het verduurzamen van hun bandenmanagement lanceert Euromaster Nederland het duurzaamheidscertificaat Groen en duurzaam bandenbeheer. Hergebruik van grondstoffen en lagere CO2 uitstoot door preventief onderhoud vormen de basis voor groen en duurzaam bandenbeheer. Bedrijven worden beoordeeld op 6 belangrijke punten, waarna een score wordt berekend. Op basis van een voldoende score ontvangen zij een certificaat met 1, 2 of 3 sterren. Hoe meer sterren, hoe duurzamer het bedrijf werkt.

‘De motivatie van bedrijven om hun activiteiten te verduurzamen wordt steeds groter. Veel bedrijven zijn hier ook mee aan de slag gegaan, maar weten soms niet hoe ze dit op het gebied van hun bandenbeheer kunnen doen. Met onze duurzame oplossingen willen wij hen helpen om slimmer om te gaan met hun bestaande middelen. We willen Nederland groen gaan kleuren!’ vertelt René van Maasakkers, Commercieel Directeur bij Euromaster Nederland.

Hergebruik van grondstoffen en preventief onderhoud
Van Maasakkers: ‘Het begint bij de banden zelf: door het hergebruik van grondstoffen kan er fors bespaard worden op nieuwe materialen. We herprofileren en vernieuwen banden in plaats van ze te vervangen. En als een karkas op is, wordt deze verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Het onderhoud van banden is ook zeer belangrijk. Door regelmatig wagenparkcontroles uit te voeren en hierbij de banden op de juiste spanning te brengen, rijden voertuigen zuiniger en slijten de banden minder snel. De levensduur van banden kan hiermee met wel 10% verlengd worden. Wij balanceren de banden om de rolweerstand te verlagen en de wegligging te optimaliseren. Regelmatig uitlijnen zorgt ervoor dat de banden 15 tot 20% langer meegaan en er 3 tot 5% bespaard kan worden op brandstofkosten.’ Duurzaam bandenbeheer levert naast milieuvoordelen ook financiële besparingen op.

Scorecard
Door middel van een scorecard wordt bij klanten objectief gekeken hoe zij scoren op de 6 onderdelen. De score die hieruit komt, geeft aan of de klant een certificaat met 1, 2 of 3 sterren ontvangt. Bij een te lage score wordt er geen certificaat verstrekt. En wanneer de klant het certificaat heeft ontvangen, is de cirkel (of de band) dan rond? ‘Zeker niet! Zodra klanten het certificaat hebben ontvangen, is dit niet het einde van het traject. Alle resultaten van de wagenparkcontroles worden bijgehouden in een bandenbeheersysteem. Samen met de klant kijken we periodiek welke aanvullende besparingen gerealiseerd kunnen worden. Klanten gaan met ons dus echt een langdurig traject aan voor verduurzaming’, aldus René van Maasakkers.

New Deal
Recentelijk heeft Euromaster haar truck offer vernieuwd, de zogenaamde New Deal. ‘Er bestonden al diverse serviceoplossingen die wij onze klanten aan konden bieden. De New Deal bundelt deze verschillende serviceoplossingen in 3 pakketten: MasterStart, MasterCare+ en MasterPremium. Elk voertuig draagt bij aan de winstgevendheid van een organisatie. Met dit nieuwe aanbod kunnen we ervoor zorgen dat deze bijdrage zo groot mogelijk wordt, omdat we bijvoorbeeld door middel van preventieve inspecties stilstand en de bijkomende hoge kosten kunnen voorkomen,’ legt Marc Valentijn, Key Accountmanager Truck, uit.

René: ‘Met de New Deal kunnen wij al onze klanten een aanbod op maat geven. Het duurzaamheidscertificaat laat zien of klanten op de goede weg zijn en welke stappen zij nog meer kunnen zetten om groener te ondernemen. Het is een mooie volgende stap naar een groenere toekomst!’

Euromaster lanceert New Deal offer voor truckbanden

Euromaster lanceert New Deal offer voor trucks, trailers en bussen

Om beter in te kunnen spelen op de stijgende vraag naar duurzame oplossingen, lanceert Euromaster een nieuw truck offer genaamd de New Deal. In deze New Deal worden diverse opties gegeven om klanten te helpen met het verduurzamen van het bandenbeheer van hun wagenpark.

‘Er bestonden al diverse serviceoplossingen die wij onze klanten aan konden bieden. De New Deal bundelt deze verschillende serviceoplossingen in 3 pakketten: MasterStart, MasterCare+ en MasterPremium,’ vertelt René van Maasakkers, Commercieel Directeur bij Euromaster Nederland. ‘Elk voertuig draagt bij aan de winstgevendheid van een organisatie. Met dit nieuwe aanbod kunnen we ervoor zorgen dat deze bijdrage zo groot mogelijk wordt, omdat we bijvoorbeeld door middel van preventieve inspecties stilstand en de bijkomende hoge kosten kunnen voorkomen.’

3 pakketten: voor elk wat wils

Met de 3 opties krijgen klanten de mogelijkheid om zelf hun ideale pakket samen te stellen. ‘Met MasterStart krijgen klanten toegang tot ons volledige product- en serviceaanbod zonder dat ze ergens aan vastzitten. MasterCare+ gaat een stapje verder; hier zorgen we met preventief onderhoud, inspecties, rapportages en handige overzichten dat een klant volledig ontzorgd wordt op het gebied van bandenbeheer. Met MasterPremium profiteren klanten van alle Euromaster services voor een vast maandbedrag per voertuig’, legt Marc Valentijn, Key Accountmanager Truck, uit.

Duurzaam bandenbeheer

Met dit nieuwe serviceaanbod kan Euromaster haar klanten helpen hun bandenbeheer te verduurzamen. Door preventieve inspecties uit te voeren en de banden goed op spanning te houden, kunnen hoge brandstofkosten worden bespaard. Daarnaast kan door het herprofileren van banden veel worden bespaard op het gebied van materiaalkosten. Als we hier dan nog de CO2-reductie bij optellen die gerealiseerd kan worden, dan kan Euromaster haar klanten volledig ondersteunen bij het vergroenen van hun bandenmanagement.

(Pech)service op locatie

Euromaster is door heel Europa te vinden. Als een truck pech krijgt, kan deze waar en wanneer dan ook geholpen worden. Klanten profiteren van het internationale netwerk. Of ze nu in Nederland of in Zuid-Frankrijk met een lekke band staan: de 24/7 pechservice zorgt ervoor dat ze zo snel mogelijk weer veilig de weg op kunnen. Euromaster Nederland zit door het hele land. Klanten kunnen ervoor kiezen naar de vestiging te komen, maar de Euromaster servicebussen kunnen ook op klantlocatie alle benodigde werkzaamheden uitvoeren.

René van Maasakkers: ‘Met de New Deal kunnen wij al onze klanten een aanbod op maat geven. Het is een mooie eerste stap naar een groenere toekomst!’

Meer weten over de New Deal? Klik hier voor meer informatie!

 

Nieuwe Euromaster Lease Service Points

NIEUWE EUROMASTER LEASE SERVICE POINTS

Euromaster Nederland bouwt door aan haar Lease Service Point-netwerk. Onlangs zijn er drie nieuwe partners aangesloten in Zutphen, Landgraaf en Haarlem. Daarmee komt het totaal aantal Lease Service Points op 31, naast de bijna 100 eigen Euromaster vestigingen. Het concept richt zich op de leaserijder. 

Vanaf 9 november is Renault en Dacia dealer Bochane uit Zutphen gestart. Naast Ede en Lelystad is dit de derde Bochane vestiging die zich bij Euromaster heeft aangesloten. 

In Landgraaf maakt Bandenservice Tom B.V. vanaf 16 november deel uit van het Euromaster Lease Service Point-netwerk. De sterke focus op professionele bandenservice is iets wat zowel Euromaster als Bandenservice Tom kenmerkt.

Op 16 november start ook Steeman Automotive B.V. uit Haarlem als partner van Euromaster. Zij zijn tevens Subaru dealer en werken onder de vlag van James Autoservice. Daarmee zijn zij de vierde James partner die zich bij Euromaster aansluit.

Afgelopen zomer zijn er nog twee Lease Service Point-locaties geopend, en wel in Katwijk en in Elburg. In Katwijk is Citroën- en Peugeot-dealer De Jong’s Autobedrijven toegetreden tot het netwerk. In Elburg is Autobedrijf Lokhorst-Zoet als onafhankelijk autobedrijf partner geworden. Beide maken onderdeel uit van James Autoservice. 

Met deze ontwikkelingen zorgt Euromaster voor een nog bredere landelijke dekking. Alphons Engbersen, manager Partnerships Network: “Wij kijken uit naar een goede en langdurige samenwerking met onze nieuwe partners.” 

Wilt u weten of een Lease Service Point iets voor uw autobedrijf is? Ook als dealer of wanneer u onderdeel bent van een garageformule kunt u partner worden. Neem contact op met Alphons Engbersen manager Partnerships Network via 06 - 14 97 34 63  of alphons.engbersen@euromaster.com. 

Euromaster Raalte bestaat 50 jaar

EUROMASTER RAALTE BESTAAT 50 JAAR

RAALTE – In 1971 richtte Toni Colasurdo in Raalte het Twents Bandencentrum op. Het pand aan de Heesweg heeft door de jaren heen diverse namen op haar gevel gehad. Onder Arie Verweij werd het een trainingscentrum voor service center managers uit de regio, zoals Deventer en Zwolle. Nu, 50 jaar later, ziet Euromaster Raalte Abraham. Hans Reimink begon in 1983 bij Twents Bandencentrum. In 2007 werd hij service center manager. In de 38 jaar dat hij in dienst is, is er veel gebeurd. ‘Maar nog steeds ga ik elke dag met plezier naar m’n werk. En dat zal ik ook blijven doen, dat weet ik zeker’, aldus Hans. Een jaar nadat hij begon bij Twents Bandencentrum werd het bedrijf overgenomen door Vulcano. Een Vulcano bus deed in 1987 zelfs dienst als trouwauto van Hans en z’n vrouw Annet. In 1987/1988 werd het pand uitgebreid met een flinke aanbouw en meerdere extra bruggen. Sinds 1991 prijkt de naam Euromaster aan de gevel van het pand. In 2008 is het pand nog uitgebreid met een bandenhotel, zodat er een ruime opslagmogelijkheid is voor alle verschillende banden. In 2016 werd Euromaster Raalte benoemd tot “Beste Garage”. 

Anno 2021 staan Hans en zijn 5-koppige team klaar voor klanten uit Raalte en omstreken. Niet alleen voor banden, maar ook voor services als remmen, airco, uitlijnen, accu’s en olie verversen zijn klanten bij Euromaster Raalte van harte welkom. ‘Veel mensen denken dat we alleen banden doen. Natuurlijk vormen banden een groot onderdeel van onze werkzaamheden, maar we doen nog veel meer. We hopen dat mensen ons ook voor de services weten te vinden’, vertelt Hans.

De hele jubileumweek, van 31 mei tot en met 5 juni, heeft Euromaster Raalte leuke acties voor haar klanten. ‘In deze tijd kunnen we natuurlijk geen groot feest geven, en allerlei dingen doen waar veel mensen op af komen. Toch willen we er wel aandacht aan besteden, voor onszelf maar ook voor onze trouwe klanten. 50 jaar is natuurlijk niets niks’.