Ruitenwissers
Welk auto onderhoud zoek je?

  •  

Lees ons privacybeleid voor meer informatie over het verwerken van jouw persoonsgegevens.
* Verplicht veld

Ruitenwissers vervangen

Goed zicht is van levensbelang. Wanneer je auto een flinke stortbui of een zwerm vliegjes te verduren krijgt, moeten je ruitenwissers ervoor zorgen dat je blijft zien waar je naartoe gaat. De rubbers van je ruitenwissers zorgen ervoor dat je voorruit weer schoon wordt. Goede ruitenwissers zijn dus heel belangrijk, ook als je auto APK gekeurd moet worden. Versleten ruitenwissers is namelijk een afkeurpunt dat gemakkelijk voorkomen kan worden; je ruitenwissers (rubber) vervangen is namelijk zo gepiept.

Wanneer moet ik mijn ruitenwissers vervangen?

Er zijn een aantal tekenen die erop wijzen dat je ruitenwissers niet meer optimaal functioneren. Als je ruitenwissers strepen of een waas achterlaten, beginnen te ‘stuiteren’ of een slepend geluid maken, is de kans groot dat ze aan vervanging toe zijn. Je nieuwe ruitenwissers worden dan voordelig en nauwkeurig gemonteerd bij Euromaster.Hoe vaak je ruitenwissers vervangen moeten worden, is onder meer afhankelijk van de temperatuur en andere weersomstandigheden, en hoe vaak je je auto gebruikt.

Welke ruitenwissers heb ik nodig?

Bij het vervangen van je ruitenwissers is het belangrijk om te letten op welk type je nu op je auto hebt zitten. De traditionele ruitenwissers met beugel zijn geschikt voor elk type auto. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer auto’s met zogenaamde flatblade ruitenwissers. Deze zijn meer gestroomlijnd dan de traditionele exemplaren, maar passen niet op elke auto. Weet je niet zeker welke ruitenwissers je moet kiezen? Onze monteurs in de garage helpen je graag.

Achterruitwisser vervangen

Wanneer het op goed zicht aankomt, is vooral je voorruit heel belangrijk. Maar vergeet ook vooral niet om af en toe je achterruitwisser te laten vervangen. Zo zie je ook wat er achter je gebeurt. Ook je ruitenwisser achter vervangen is zo gedaan bij Euromaster.

Ruitenwisser vervangen prijs

De prijs van je ruitenwissers hangt af van je auto en het type ruitenwissers dat je nodig hebt. In onze offertetool zie je aan de hand van je kenteken wat je kwijt bent. De montage van jouw nieuwe ruitenwissers is gratis. Ook controleren we je ruitenwisservloeistof en vullen we deze indien nodig bij.