Zakelijk

Auto airco onderhoud

Beoordelingen van onze klanten voor onze airco service :

Lees alle beoordelingen  

Button plan uw airco service online

Wanneer is uw auto toe aan airco onderhoud?

Goed onderhoud van de airco van uw auto is belangrijk voor de toevoer van frisse lucht in uw auto. In de zomer bent u verzekerd van frisse lucht, in de winter zorgt uw airco voor snelle ontwaseming van uw ramen. Door uw auto airco regelmatig een onderhoudsbeurt te geven, hoeft u zich geen zorgen te maken over vieze luchtjes of mankementen.

Helaas kunnen wij voor hybride voertuigen geen airco beurten uitvoeren. 


Van airco diagnose tot complete airco service

Auto airconditioning draagt bij aan rijcomfort. Zomers blijft uw auto koel, ’s winters houdt de combinatie van airco en verwarming autoruiten condensvrij. Om zeker te weten dat uw airco goed functioneert, is tijdig controleren en jaarlijkse service aan te bevelen. Dit kan op een groot aantal Euromaster vestigingen.

Airco check

Auto Airco - Euromaster

Autofabrikanten raden aan om de airco van uw auto elke vier jaar opnieuw te laten vullen. Het advies van Euromaster is: neem het zekere voor het onzekere en laat uw airco één keer per jaar checken. Euromaster biedt hiervoor de praktische airco check. Met deze gratis basistest weet u direct of onderhoud nodig is of niet. Zo maakt u nooit onnodige kosten voor het afvullen van de airco of andere onderhoudswerkzaamheden.

Button airco check servicepagina

Airco reiniging

Als de airco-test de noodzaak van onderhoud bevestigt, biedt Euromaster diverse opties. Verspreidt de airco in de auto een muffe geur, dan volstaat een airco fris. De verdamper van uw aircosysteem wordt grondig gereinigd en zodanig behandeld dat schimmels en bacteriën minder kans krijgen. Na deze schoonmaak- en opfrisbeurt behoren vervelende geurtjes tot het verleden.

Button airco fris - servicepagina Euromaster

Complete service auto airconditioning

Functioneert de airco in de auto niet naar behoren? Vertrouw dan op de efficiënte airco service van Euromaster, of op de combinatie airco service en fris. Alle onderdelen van uw auto aircosysteem worden nagelopen, en uw complete airco in de auto wordt gecontroleerd en schoongemaakt. Het oude koudemiddel wordt afgetapt en ververst. Na het bijvullen, wordt uw airco-installatie nog eens helemaal gecontroleerd.

Auto airco reparatie

Als u airco niet werkt, kan dit verschillende oorzaken hebben. De condensor kan bijvoorbeeld kapot zijn of er kan een lekkage in het systeem zitten. De kosten voor reparatie van uw airco hangen af van het defect. Bij onze vestigingen kunnen onze specialisten u vertellen wat de oorzaak is en ervoor zorgen dat u weer fris op weg kunt!

Button airco combi service en fris

Airco in de winter?

Als u denkt aan airconditioning in uw auto, denkt u waarschijnlijk aan de verkoeling die geboden wordt bij warme weersomstandigheden. Wat veel mensen niet weten is dat uw airco in de auto ook in de winter erg handig kan zijn.
Om uw ruiten te ontwasemen kunt u de airco bijvoorbeeld beter gebruiken dan de blower. Dit komt doordat de lucht uit de auto airco veel droger is dan de lucht uit de blower. Uw ramen zullen op deze manier veel sneller ontwasemen. Dit houdt niet in dat u in een koude auto moet zitten om met onbeslagen ruiten te kunnen rijden, u kunt gewoon tegelijk de verwarming aanzetten. Bij veel auto’s wordt de airco al aangezet bij de ontwasemingsfunctie van de auto, als dit niet het geval is, moet de airco handmatig worden aangezet.
Het blijven gebruiken van uw airco in de auto in de winter komt de levensduur van de auto airconditioning ten goede. Dit voorkomt tevens lekkages, die een nadelig effect op het milieu hebben. Ook bent u bij een lekkende airco genoodzaakt een kostbare reparatie te laten uitvoeren. Zorg er daarom voor dat, ook als het kwik gaat dalen, uw airco regelmatig wordt gebruikt. Eens in de zoveel tijd moet uw airco gecontroleerd, gereinigd en bijgevuld worden.

Afspraak plannen

Een goed functionerende airco in de auto draagt bij aan uw comfort. U ademt in de auto bovendien schonere lucht in. Met de Euromaster airco check weet u snel waar u aan toe bent. Met de complete auto airco service functioneert uw airco weer optimaal! 

Helaas kunnen wij voor hybride voertuigen geen airco beurten uitvoeren. 

Plan uw Airco Service online - Euromaster