Welke bandenmaat zoek je?

Welke bandenmaat zoek je?

* Verplicht veld

 
  • * Verplicht veld
  • * Verplicht veld
  • * Verplicht veld

Zomerbanden

Het grootste deel van het jaar rijd je op zomerbanden. Dat zijn in feite de ‘normale’ autobanden. We noemen ze ‘zomerbanden’ sinds de opkomst van winterbanden in de jaren ’90. Winterbanden hebben een speciale samenstelling waardoor je veiliger rijdt bij sneeuw, ijzel en gladheid. Bij normale weersomstandigheden voldoen de zomerbanden, mits deze natuurlijk in goede conditie zijn. Zijn je banden aan vervanging toe? Je nieuwe zomerbanden kopen doe je eenvoudig online!

Wat zijn voor mij de beste zomerbanden?

Welke zomerbanden voor jou het meest geschikt zijn, hangt sterk af van je merk en type auto, rijstijl en budget. De bandenmaat ligt vast, die hangt samen met de maat van je velgen. Wij raden altijd aan om hier niet van af te wijken. Op elke autoband staat de maat op de zijkant afgedrukt. Deze bestaat uit de breedte (eerste drie cijfers), de hoogte als percentage van de breedte (volgende twee cijfers), de ‘R’ van ‘radiaal’ en de velgdiameter in inches (laatste twee cijfers), bijvoorbeeld ‘205/55 R16’. Bij Euromaster vind je een breed assortiment zomerbanden, zoals Michelin, Continental, Goodyear en Vredestein. Elke band heeft unieke eigenschappen, zoals extra grip, wandversterking of hoge brandstofefficiëntie. Deze kenmerken zorgen ervoor dat jij de beste keus kunt maken.

Zomerbandentest

Elk jaar worden weer bandentests gepubliceerd door bijvoorbeeld de ANWB en de Consumentenbond. Deze zomerbandentest zorgt ervoor dat jij de beste koop doet. Ben je benieuwd naar de zomerbandentest 2017? Lees hier meer .

Minimale profieldiepte zomerbanden

Voor je eigen veiligheid is het belangrijk dat je zomerbanden in goede conditie verkeren. Het profiel van je banden bepaalt namelijk je grip op de weg. Wettelijk is een profieldiepte van 1,6 mm voorgeschreven. Bij iedere APK wordt dit gecontroleerd. Bij Euromaster adviseren we een profieldiepte van 2,5 mm om je veiligheid en rijcomfort te maximaliseren. Als je wisselt van winter- naar zomerbanden of andersom, is dat meteen een goed moment om je profieldiepte te meten. Blijken je banden aan vervanging toe te zijn, kun je dit eenvoudig online regelen.

Hoe houd ik mijn zomerbanden in conditie?

Het belangrijkste is dat je regelmatig de bandenspanning controleert en, indien nodig, op niveau brengt. Een correcte bandenspanning zorgt voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik en lage gebruiksslijtage. Je kunt je banden ook laten vullen met stikstof voor een constante bandenspanning. Loop tijdens het checken van je bandenspanning de banden meteen na op eventuele afwijkingen en atypische slijtageplekken. Zie je iets dat je niet vertrouwt, breng dan een bezoekje aan de dichtstbijzijnde Euromaster garage, zodat onze bandenexpert met je mee kan kijken. Vermijd daarnaast, voor zover mogelijk, stoepranden en slecht wegdek.

Wanneer moet ik mijn banden wisselen?

De stelregel is dat je je winterbanden voor zomerbanden omruilt zodra de gemiddelde temperatuur boven de 7⁰C komt te liggen. Een goed geheugensteuntje is: de overgang van wintertijd naar zomertijd. Wij kunnen, als je dat wilt, de banden voor je bewaren in onze bandenopslag. Ze worden dan onder ideale omstandigheden opgeslagen. Vraag bij de dichtstbijzijnde Euromaster garage naar de mogelijkheden.

Zomerbanden acties

Ben je benieuwd of we op dit moment een zomerbanden actie hebben? Kijk dan bij onze Acties!