All season banden
All season banden

Welke bandenmaat zoek je?

Welke bandenmaat zoek je?

* Verplicht veld

 
  • * Verplicht veld
  • * Verplicht veld
  • * Verplicht veld

All season banden

Vrijwel alle bandenmerken voeren all season banden van goede kwaliteit in hun assortiment. All season banden, vier seizoenen banden, all weather banden, 4 seizoenenbanden; hoe je ze ook noemt, het principe is hetzelfde: dit zijn banden die geschikt zijn voor alle (weers)omstandigheden.

All season banden: voor- en nadelen

Seizoenswissels zijn met all season banden verleden tijd: je rijdt het hele jaar door op dezelfde set banden. Je bespaart dus op de kosten voor bandenwissels. Je banden slijten daarentegen ook weer sneller. Ieder seizoen stelt daarnaast zijn eisen aan je autobanden. Het is dus logisch dat steeds meer automobilisten ’s winters op winterbanden rijden en ‘s zomers op zomerbanden. Dat is een garantie op de beste seizoensgebonden prestaties. Bovendien ben je met winterbanden goed voorbereid als je op wintersport gaat of landen bezoekt waar winterbanden verplicht zijn. 

Altijd een compromis

All season banden zijn qua profiel en samenstelling gemaakt op basis van gemiddelde weers- en wegomstandigheden. Dit betekent ’s winters betere grip op de weg dan met de traditionele zomerband. Maar het begrip ‘gemiddeld’ zegt het al: de all season band is een compromis, het is geen zomerband en het is geen winterband. Als je weinig kilometers rijdt en gebonden bent aan een bepaald budget, zijn all season banden een prima keuze. Als je je auto veel gebruikt en dus meer kilometers maakt, raden we aan om te blijven rijden op zomer- en winterbanden.

All season banden test

Ook all season banden komen niet onder een bandentest uit. Je kunt in een oogopslag zien welke all season band het beste getest is. Wil je de resultaten van de all season banden test 2017 weten? Lees hier meer.

Wetgeving all season banden

All season banden zijn geschikt om zorgeloos mee op wintersport te gaan, mits ze voorzien zijn van het sneeuwvloksymbool (alpinesymbool). Dit is sinds 1 januari 2018 verplicht. Voorheen was het M+S symbool voldoende, maar de wetgeving is aangepast waardoor nu het sneeuwvloksymbool verplicht is. Er is wel een overgangsregeling van toepassing tot 30 september 2024. Als je kunt aantonen dat de banden met M+S-codering gekocht zijn voor 1 januari 2018 dan hoef je deze niet meteen te vervangen. Dit valt te controleren door middel van de DOT-code die op de band staat. De laatste vier cijfers staan voor de productiedatum. Zo betekent 3215 “de 32e week van 2015”. Alle all season- en winterbanden die gekocht worden na 1 januari 2018 moeten voorzien zijn van een sneeuwvloksymbool. Let hier dus goed op bij het kopen van nieuwe banden.