Welke bandenmaat zoek je?

Welke bandenmaat zoek je?

* Verplicht veld

 
  • * Verplicht veld
  • * Verplicht veld
  • * Verplicht veld

Autobanden

Met de juiste banden voor jouw auto rijd je veilig en comfortabel duizenden kilometers. Voor elke auto en rijstijl is een geschikte autoband te vinden. Banden koop je bij Euromaster eenvoudig online. Je vult je bandenmaat in en je ziet eenvoudig welke banden wij aanbieden voor jouw auto. Of je nu op zoek bent naar zomerbanden, winterbanden of all season banden, wij helpen je voordelig weer op weg! Om ervoor te zorgen dat je banden zo lang mogelijk meegaan, is het van belang ze goed te onderhouden. Je vindt op deze pagina een aantal tips om je hierbij te helpen.

Autobanden online bestellen

Bij Euromaster vind je een breed assortiment bandenmerken. Voor elke portemonnee bieden wij een geschikte band. Ben je op zoek naar een premium merk, kun je kiezen voor bijvoorbeeld Michelin, Continental, Vredestein of Goodyear. Rijd je weinig kilometers op jaarbasis kan een van onze budgetmerken ook een goede keuze zijn. Je hebt dan bijvoorbeeld keuze uit Aplus, HIFLY en Maxxis.

Houd de spanning erin

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor duurzaam rijden. Hoe zuinig je rijdt, is voor een groot deel afhankelijk van hoe goed je je banden onderhoudt. Als je zorgt dat je banden altijd goed op spanning zijn, bespaar je fors op je brandstofkosten. Daarnaast slijten je banden minder snel, zijn je wegligging en remgedrag beter en is de kans op een klapband kleiner. Alleen maar voordelen dus! Je bandenspanning kun je zelf eenvoudig controleren, het liefst elke 2 maanden. Ook kun je ervoor kiezen je banden te laten vullen met stikstof . Dan blijven ze langer op spanning. 

Voorkom onnodige slijtage

Je banden worden onder een bepaalde hoek onder je auto geplaatst. Soms kunnen je banden scheef gaan staan. Dan slijten je banden en andere auto-onderdelen onnodig snel. Een uitlijning zorgt er dan voor dat de afwijking in de wielstand wordt opgeheven en dat je weer zuiniger en comfortabeler rijdt. Ervaar je een trilling in je stuur bij hogere snelheden, dan kan het zijn dat je banden gebalanceerd moeten worden. Door de banden te balanceren heb je beter contact met de weg, slijten je banden regelmatiger en heb je een hoger rijcomfort. Je voor- en achterbanden slijten niet regelmatig, vaak slijten je achterbanden harder omdat ze op de achteras aangedreven worden. Daarom raden we aan om de voorbanden na verloop van tijd te verwisselen met de achterbanden. Zo wordt de slijtage gelijkmatiger verdeeld en kunnen je banden langer mee.

Banden repareren of vervangen

Wij kunnen bijna elke lekke band repareren, mits je hier niet te lang op doorgereden hebt. Te lang doorrijden op een lekke band kan de binnenzijde van je band onherstelbaar beschadigen. Wanneer je lekke band niet meer te repareren valt, zal deze vervangen moeten worden. Je nieuwe banden koop je eenvoudig in de Webwinkel of bij jouw Euromaster garage.