Zakelijk

Winterbanden

Koop direct online - Euromaster  Vind uw vestiging - Euromaster

Winterbanden  

Winterbanden bieden op winterse wegen meer veiligheid. Bovendien zijn winterbanden in een aantal Europese landen verplicht. Heeft u wintersport plannen? Dan hoort het wisselen van zomer- naar winterbanden bij de standaard voorbereiding. Ook als de winter in eigen land - onverhoopt - invalt, bieden winterbanden extra veiligheid op de weg. Heeft u nog geen winterbanden of is je huidige set aan vervanging toe? Winterbanden kopen doet u eenvoudig online! Daarnaast kunt u uw banden opslaan bij uw Euromaster garage, zodat ze altijd voor u klaarliggen.

Wat is er anders aan winterbanden? 

Het rubber van autobanden wordt bij lagere temperaturen harder. De rubbersamenstelling van winterbanden is daar specifiek op afgestemd. Bovendien hebben winterbanden meer lamellen in het profiel die zich in de weg ‘vastgrijpen’. Dit zorgt voor meer grip en een kortere remweg bij slecht weer. Bij extreme gladheid blijft het raadzaam om de weg alleen op te gaan als dat strikt noodzakelijk is, ook al is uw auto met winterbanden uitgerust.

Remmen op sneeuw winterband/zomerband

De remafstanden in het voorbeeld hierboven zijn gemeten met ‘standaardvoertuigen’. De voorbeelden zijn louter ter illustratie.
Bron:Vaco

Sneeuwvloksymbool 

U herkent winterbanden aan het sneeuwvloksymbool (ook wel alpinesymbool genoemd), dat op de zijkant te vinden is. De meeste all season banden zijn tegenwoordig ook met dit symbool uitgerust. Banden met dit symbool hebben speciale remtesten ondergaan op wegen met bijvoorbeeld sneeuw en ijs. Dit symbool is verplicht in de winter in landen als Duitsland en Oostenrijk.

Wanneer zijn winterbanden nodig? 

Een handige stelregel is: schakel over op winterbanden zodra de ‘R’ in de maand is. Het is dan misschien nog geen winter, maar ook onder herfstige omstandigheden zijn winterbanden veiliger. Zodra de temperaturen onder de 7⁰C zakken, presteren winterbanden altijd beter dan zomerbanden, dus zorg ervoor dat u op tijd uw bandenwissel inplant.

Remmen op nat wegdek winterband/zomerband

Onder 7°C is de remafstand met winterbanden korter. Bij een snelheid van 100 km/u staat u bijna 4 meter eerder stil.
Bron:Vaco

Profiel winterbanden 

Als u bij Euromaster nieuwe winterbanden koopt, verkeren deze altijd in topconditie. Rijdt u al langer op winterbanden, dan is het goed om het bandenwisselmoment te gebruiken om uw banden te laten controleren. De wet schrijft een profieldiepte van minimaal 1,6 mm voor. Voor maximale grip op de weg bij winterse omstandigheden raden wij echter een minimale profieldiepte van 4 mm aan.

Waar zijn winterbanden verplicht? 

Als u een vakantie gepland heeft, is het verstandig om goed te controleren wat de regels omtrent winterbanden zijn. Winterbanden zijn in Duitsland namelijk verplicht. Ook in Oostenrijk, Estland, Finland of Zweden heeft u geen keus: u moet op winterbanden rijden in de winter. In Frankrijk en Italië kunt u met lokale verplichtingen te maken krijgen. Het is daarnaast verstandig om ervoor te zorgen dat u sneeuwkettingen bij zich heeft als u op wintersport gaat.

Waar zijn winterbanden verplicht in Europa?

Winterbandentest

Wilt u weten welke banden als beste uit de test komen? Onafhankelijke partijen zoals de ANWB en de Consumentenbond voeren jaarlijks een winterbanden test uit. Zo ziet u in een oogopslag welke band als beste uit de bus komt. Lees hier meer over de winterbanden test 2017.

Winterbanden aanbieding 

Bent u benieuwd of wij op dit moment een winterbanden actie hebben? Kijk dan bij onze acties!

Koop direct online - Euromaster  Vind uw vestiging - Euromaster

Help
Help

Runflat banden hebben een stevigere wand dan normale banden. Als deze leeg is kunt u nog maximaal 80 km bij 80 km/uur doorrijden. Deze technologie wordt met name gebruikt bij BMW's en Mini's. U kunt een Runflat band herkennen aan een codering op de band, bijvoorbeeld RFT, SSR, RSC of ROF.

Sommige voertuigen hebben banden nodig met een groter draagvermogen. U kunt een Extra Load band herkennen aan de letters XL of RF op het zijvlak van de band.