Vrachtwagenbanden

Beroepsgoederenvervoer staat in Nederland bekend als innovatief, veilig en betrouwbaar. Chauffeurs zijn goed opgeleid en het materieel verkeert in een goede staat. Veiligheid en continuïteit staan in de bedrijfsvoering centraal. Oponthoud kost geld, dus het onderhoud van uw vrachtwagenbanden is van vitaal belang. Niet alleen voor de veiligheid en bedrijfszekerheid, maar ook voor nieuwe succesfactoren als duurzaamheid en brandstofefficiency.

Op de juiste vrachtwagenbanden rijdt u slimmer

Vrachtwagens zijn er in verschillende soorten en maten. Vrachtwagenbanden dus ook. Alle grote bandenmerken ontwikkelen en leveren gespecialiseerde vrachtwagenbanden. Uw keus hangt samen met het type vrachtvervoer en de te vervoeren tonnages. Bedenk dat de juiste vrachtwagenband bijdraagt aan ‘slimmer’ ofwel veiliger en zuiniger rijden.

Tijdige controle en juiste bandenspanning

Voorkom oponthoud door de conditie van alle truckbanden met regelmaat te laten controleren. Let ook op de juiste bandenspanning in relatie tot het te vervoeren gewicht. Onder- of overspanning van vrachtwagenbanden brengt onnodige risico’s en kosten met zich mee!

Ieder transport zijn eigen vrachtwagenband

Regionaal vrachtvervoer vereist vrachtwagenbanden die verschillende soorten wegdek aankunnen en berekend zijn op veel afremmen en optrekken. Let ook op de besparende en duurzame kwaliteiten van de vrachtwagenband. In de (wegen)bouwsector moeten uw vrachtwagenbanden sterk genoeg zijn voor robuust terrein. Bij internationaal transport met hogere snelheden en langdurig wegcontact maken brandstof besparende eigenschappen het verschil.

Vrachtwagenbanden van grote en ‘kleinere’ merken

Binnen het assortiment van Euromaster zijn alle merken vrachtwagenbanden snel leverbaar. Dat geldt voor zowel de A-merken, als voor minder bekende budgetmerken en ons huismerk Taurus. Al onze vrachtbanden voldoen aan de strenge normen die horen bij professioneel vrachtvervoer.

Online vergelijken en bestellen

Bedenk dat het juiste type vrachtwagenband bijdraagt aan een veilige wegligging, goede rijprestaties en een scherpere kilometerprijs. Betrek het type wegdek waaraan uw vrachtauto’s worden blootgesteld en het gemiddelde aantal kilometers bij uw bandenkeuze. Heeft u twijfels, dan zijn onze bandenspecialisten u graag met een praktisch advies van dienst. Neem hiervoor contact op met uw accountteam.

Busbanden

Busbanden
Bekijk hier ons ruime aanbod busbanden, toegespitst op lijn- en tourbussen. >>

Truckbanden

Truckbanden
De keuze van truckbanden hangt samen met het type transport. >>

Vrachtwagenbanden: onze merken

Vrachtwagenbanden: onze merken
Bekijk onze merken en ons aanbod nieuwe en gebruikte vrachtwagenbanden. >>