Truckbanden

De Nederlandse transportsector staat bekend als innovatief en professioneel. Goede service en maximale veiligheid beginnen met goed materiaal. De kwaliteit van truckbanden is van vitaal belang. Niet alleen voor de veiligheid en bedrijfszekerheid, ook voor nieuwe succesfactoren als duurzaamheid en brandstofefficiency.

Keuze van truckbanden

Vrachtwagens zijn er in alle soorten en maten. Dat geldt automatisch ook voor truckbanden. De keuze van truckbanden hangt samen met het type transport. Bij korte afstanden zijn bijvoorbeeld andere truckbanden nodig dan als er achter elkaar veel kilometers worden gemaakt.

Ieder transport zijn eigen truckband

Regionaal transport vereist truckbanden die verschillende soorten wegdek aankunnen en berekend zijn op veel afremmen en optrekken. Let ook op de besparende en duurzame kwaliteiten van de vrachtwagenband. In de (wegen)bouwsector moeten truckbanden presteren op ruw terrein. Bij internationaal transport moeten truckbanden berekend zijn op hogere snelheden en langdurig wegcontact. Hier geldt bovendien brandstofbesparing als essentiële concurrentiefactor.

Alle merken truckbanden

Binnen het assortiment van Euromaster zijn alle merken truckbanden snel leverbaar. Dat geldt voor de A-merken, maar evenzeer voor minder bekende budgetmerken. Al onze truckbanden voldoen aan de kwaliteitsnormen die horen bij professioneel transport.

Online vergelijken en bestellen

Bedenk dat het juiste type vrachtwagenband bijdraagt aan een veilige wegligging, goede rijprestaties en een scherpere kilometerprijs. Betrek de verschillende soorten wegdek waaraan uw vrachtauto’s worden blootgesteld en het gemiddelde aantal kilometers bij uw bandenkeuze. Heeft u twijfels, dan zijn onze bandenspecialisten u graag met een praktisch advies van dienst.

TIP: Zorg voor professionele controle en tijdige vervanging!

Onderweg moet u het verdienen! Voorkom oponthoud door de conditie van alle truckbanden met regelmaat te laten controleren. Let ook op de juiste bandenspanning in relatie tot het te vervoeren gewicht. Onder- of overspanning van vrachtwagenbanden brengt onnodige risico’s met zich mee!