Vier-levensstrategie

Wie duizenden kilometers per jaar in zijn vrachtwagen op de weg zit, mag niet besparen op kwaliteit, veiligheid en het comfort van zijn banden. Maar nieuwe vrachtwagenbanden zijn duur en drukken uw winst. Met onze vier levensstrategie rijdt u net zo goed, maar veel goedkoper dan wanneer u steeds nieuwe banden zou aanschaffen. Het is dé kwaliteitsoplossing voor de professionele rijder.

 
lifeline band2
 
Waarom zou je een band vier levens geven?Het vier levensconcept maakt een volledige benutting van de band mogelijk. U realiseert een aanzienlijke besparing en verhoogt uw kilometercapaciteit. U haalt het maximale uit uw investering. In Nederland wordt maar 1 op de 5 banden vernieuwd, terwijl dit in Europa 1 op 3 en in Amerika zelfs 2 op 3 is. Wij geven in ons land dus onnodig veel geld uit.

Wat zijn de vier levens van een band?

Leven 1: Nieuwe band

eerste leven band

Leven 2: Herprofilering van de band: capaciteitsvermeerdering van 15 tot 30%

tweede leven band

Leven 3: Loopvlakvernieuwing: voor de helft goedkoper rijden t.o.v. nieuwe band

derde leven band

Leven 4: Herprofileren van vernieuwde loopvlak: kostenbesparing tot 36%

vierde leven band

Keurt Euromaster eerst mijn banden?
Ja. Deze bepaalt namelijk of een karkas geschikt is voor vernieuwing. Naast een visuele inspectie wordt het karkas o.a. met röntgen en de band met Shearografie onderzocht op plekken waarbij de karkasdraden loskomen van het rubber en er oxidatie kan ontstaan.
Wat levert herprofileren mij op?
Afhankelijk van het bandentype en de belasting van de band kan herprofilering de kilometercapaciteit met 15 tot 30% verhogen. Daarnaast kenmerkt de herprofileerfase zich voor een lage rolweerstand en dat bespaart brandstof.
Hoe herken ik herprofileerbare banden? 
Herprofileerbare banden dragen op de flank de tekst ‘regroovable’. Na correct uitgevoerde herprofilering zijn deze banden probleemloos op de voor- en achterassen inzetbaar. Ze bieden op beide posities dezelfde productzekerheid als nieuwe banden.
Wat levert loopvlakvernieuwing mij op?
Sinds 2008 worden alle nieuwe type banden volledig van hiel tot hiel vernieuwd. U ziet geen verschil met een nieuwe band. U rijdt voor de helft goedkoper, omdat u geen kosten heeft voor een nieuwe band.
Moet ik vernieuwen op naam?
Ja, dat adviseren wij u. Vernieuwen op naam betekent dat wij uw eigen karkassen opsturen ter vernieuwing en u dus altijd weet wat de historie ervan is. Hiermee kunt u dus zelf invloed uitoefenen op de kwaliteit van de karkassen. U weet namelijk wat ermee is gebeurd. Bovendien krijgen deze karkassen voorrang, dus werkt het ook nog sneller.
 
Meer weten over de vier levensstrategie van Euromaster?
Neem contact met ons op.