Busbanden

Als ondernemer in het bus transport draagt u een grote verantwoordelijkheid. Of het nu om korte, dagelijkse afstanden gaat, of lange busreizen, uw passagiers vertrouwen op de deskundigheid van uw bus personeel en de kwaliteit en veiligheid van uw materieel. De kwaliteit van de banden van uw bussen is van vitaal belang. Niet alleen voor de veiligheid en bedrijfszekerheid, ook voor nieuwe succesfactoren als duurzaamheid en brandstofefficiency.

Vervoersoort van grote invloed op keuze busbanden

Bussen zijn er in verschillende soorten en maten. Dat geldt automatisch ook voor busbanden. De keuze van de juiste busband hangt samen met het type bus transport. Bij korte afstanden zijn andere busbanden nodig dan als er achter elkaar veel kilometers worden gemaakt.

Elk type busvervoer zijn eigen busband

Lokaal en regionaal busvervoer vereist banden die berekend zijn op veel afremmen en optrekken. Let ook op de besparende en duurzame kwaliteiten van de te kiezen busband. Bij landelijk en internationaal busvervoer moeten de banden berekend zijn op hogere snelheden en langdurig wegcontact. Hier speelt ook het comfort voor uw chauffeurs en passagiers een grote rol!

Alle merken busbanden

Binnen het assortiment van Euromaster zijn alle merken autobus banden snel leverbaar. Dat geldt voor de A-merken, maar evenzeer voor minder bekende budgetmerken. Al onze busbanden voldoen aan de kwaliteitsnormen die horen bij professioneel passagiersvervoer.

Online vergelijken en bestellen

Bedenk dat het juiste type band onder uw bussen bijdraagt aan een veilige wegligging, goede rijprestaties en een scherpere kilometerprijs. Betrek de meest voorkomende wegen- en weersomstandigheden en het gemiddelde aantal kilometers bij uw bandenkeuze. Heeft u twijfels, dan zijn onze bandenspecialisten u graag met een praktisch advies van dienst.

TIP: Zorg voor professionele controle en tijdige vervanging!

Onderweg moet u het verdienen! Voorkom oponthoud door de conditie van alle busbanden met regelmaat te laten controleren. Let ook op de juiste bandenspanning. Onder- of overspanning van busbanden brengt voor uw chauffeurs, passagiers en bedrijfsvoering onnodige risico’s met zich mee!