Wielen en velgen

Een band is letterlijk nergens zonder wiel. Euromaster beschikt over de beste en mooiste wielen en velgen. Ze geven uw auto net dat beetje extra. Van staal tot lichtmetaal, wij hebben ze allemaal.

Uit welke wielen kan ik kiezen?

U kunt kiezen uit lichtmetalen en stalen wielen.

Wat zijn de voordelen van lichtmetalen wielen?

-     lichtmetalen wielen voeren door hun samenstelling in styling de warmte van de banden en remsysteem beter af
 -     ze geven uw auto een mooiere of sportievere uitstraling
 -     u heeft een ruime keuze uit stijlen en maten
 -     gewicht; ze zijn minder zwaar dan overige wielen

Wat zijn de voordelen van stalen wielen?

Stalen wielen zijn ideaal voor de winterperiode, omdat ze minder onderhoud vereisen en goed tegen pekel bestand zijn.

Kan ik voor zowel lichtmetalen als stalen wielen kiezen?

Ja, dat adviseren wij zelfs. Uw lichtmetalen wielen gaan langer mee als u in de winter kiest voor stalen wielen. Tijdens de lente en zomer kunt u met zomerbanden en lichtmetalen wielen rijden. In de herfst en winter kunt u de winterbanden met stalen wielen gebruiken. Dit heeft als bijkomend voordeel dat uw banden tijdens het wisselen niet eerst gedemonteerd hoeven te worden. Ze worden met wiel en al gemonteerd.

Welk lichtmetalen wiel is geschikt voor mijn auto?

Het bepalen hiervan vereist specialistische kennis. Onze experts letten op de steekcircel, de ET-waarde en de diameter van het wiel. Zij adviseren u graag over de beste opties voor uw auto. Met onze online wielconfigurator kunt u zelf zien welk wiel ideaal is voor uw auto.

Wat is de steekcirkel?

Dit heeft betrekking op de boutgaten in het wiel. 4 x 100 Wil zeggen dat het wiel vier boutgaten heeft die een steekcirkel hebben van 100 mm. De steekcirkel is de diameter van een denkbeeldige cirkel die getrokken wordt door het midden van de boutgaten.

Wat is de ET-waarde?

ET is een afkorting van Einpress Tiefe. De ET-waarde van een wiel bepaalt hoever een wiel naar binnen valt of naar buiten steekt in de wielkas. Een te hoge ET-waarde zorgt ervoor dat een wiel aanloopt aan de binnenkant van een wielkas. Door een te lage ET-waarde steekt een wiel buiten de carrosserie uit.