Bandenwissel

De banden onder uw auto slijten niet gelijkmatig. Bij de meeste personenauto’s slijten de banden op de aangedreven as sneller. Het is dan ook van belang dat de beste banden op de achteras zitten Dit verhoogt uw veiligheid. Wij balanceren na elke wissel uw banden voor maximaal rijcomfort. Ook bij het wisselen van zomer- naar winterbanden en andersom zorgen wij ervoor dat de banden met het meeste profiel op de achteras geplaatst worden.

Waarom is het belangrijk om te wisselen?

Slijtage aan banden kan gevaarlijke situaties opleveren op de weg. Tijdens onverwachte en lastige momenten, zoals noodstops of scherpe bochten, bieden ongelijkmatig versleten banden minder grip. Vooral op natte ondergronden is het oppassen geblazen. De achterkant van uw auto zal dan sneller wegglijden dan de voorkant. Door minder versleten banden op de achteras te monteren, heeft u een betere grip in bochten.


Wanneer mag ik niet meer rijden op een band?

Als de profieldiepte van uw band minder dan 1,6 millimeter is. Dit is de wettelijke minimale profieldiepte voor alle personenwagenbanden in Europa. Wij adviseren u echter uw banden bij uiterlijk 2,5 mm te vervangen. Wij meten altijd de profieldiepte voordat wij wisselen. Is deze onvoldoende, dan zullen wij adviseren om de band te vervangen. U kunt zelf ook uw banden eenvoudig controleren met een profielmeter.


Waarom is balanceren nodig na elke wissel?

Wij balanceren na elke wissel uw banden voor maximaal rijcomfort. Hierdoor voorkomen wij hinderlijke trillingen in het stuur en in de ophanging van de auto. Dit zorgt voor onprettig rijden en is bovendien niet veilig. Bovendien gaat een gebalanceerde band langer mee en dat scheelt geld.