Bandenspanning zakelijk

Door te rijden met de juiste bandenspanning voorkomt u onnodige slijtage, rijdt u comfortabeler, zuiniger en veiliger. Bij te weinig spanning wordt er veel druk uitgeoefend die niet meer kan worden geabsorbeerd door het loopvlak en de lucht in de band. Hierdoor verslechtert uw wegligging. U kunt zelfs een klapband krijgen. Banden met de verkeerde spanning slurpen bovendien brandstof.
Voordelen
  • veiliger rijden
  • bespaar jaarlijks max. 2 volle tanks
  • met Power Air constante spanning
  • betere wegligging en comfort
  • tot 45% langere levensduur

Hoe weet ik of mijn banden op spanning zijn?

Als er echt iets mis is, dan merkt u dit vaak vanzelf. Het weggedrag van uw auto is anders of u hoort geluiden die u anders nooit hoort. Maar meestal merkt u niet of nauwelijks dat uw banden niet de juiste spanning hebben. Daarom moet u regelmatig de spanning (laten) controleren.


Wat is de juiste spanning van mijn banden?

In het instructieboekje van uw auto staat de juiste bandenspanning vermeld. Vaak staat het ook op stickers op de deurpost, op de achterkant van de zonneklep of aan de binnenkant van het benzineklepje. Controleer alleen koude banden, dan krijgt u de juiste spanning. Een band is nog koud als u er niet meer dan 3 kilometer mee heeft gereden. Vergeet ook uw reserveband niet. Deze krijgt de hoogste adviesspanning. Bij een lekke band kan de reserveband op de juiste spanning meteen z'n werk doen.


Kan ik ook banden controleren als ik net heb gereden?

Ja. Als u niet meer dan 3 kilometer heeft gereden, dan zijn de banden nog koud. Heeft u verder gereden, dan moet u de waarde verhogen met 0,3 bar om tot de juiste bandenspanning te komen. Controleer zo snel mogelijk de banden opnieuw als ze koud zijn. Dat is nadat u minstens 10 minuten heeft gewacht tot de banden zijn afgekoeld.


Wat zijn de gevolgen van een te lage bandenspanning?

Afgezien van de veiligheid, zijn dit de consequenties voor uw brandstofverbruik en de levensduur van uw band.
-     Een bandenspanning die 0,2 bar te laag is, geeft 1% meer brandstofverbruik en verkort de levensduur met 10%.
-     Een bandenspanning die 0,4 bar te laag is, geeft 2% meer brandstofverbruik en verkort de levensduur met 25%.
-     Een bandenspanning die 0,6 bar te laag is, geeft 4% meer brandstofverbruik en verkort de levensduur met 45%.


Hoe vaak moet ik mijn bandenspanning (laten) controleren?

Wij adviseren u de bandenspanning elke maand te controleren. Hierdoor houdt u de banden op spanning, rijdt u veilig en comfortabel en bespaart u al snel één tot twee volle tanks per jaar. Dat betekent een voordeel van zo’n € 100,- per jaar.


Kan ik ook kiezen voor een constante bandenspanning?

Ja. U kunt uw banden door onze experts laten vullen met stikstofbandenvulling. Dit wordt ook wel Power Air genoemd. Deze vulling zorgt voor een constante bandenspanning en daarmee voor meer veiligheid.


Wat is Power Air?

Stikstofbandenvulling is anders dan normale perslucht. Deze laatste bevat, naast grote stikstofmoleculen, ook kleinere gasmoleculen die verhoudingsgewijs gemakkelijker door de band kunnen ontsnappen. Power Air bevat alleen de grotere stikstofmoleculen, waardoor het natuurlijke spanningsverlies in de band duidelijk afneemt. Euromaster adviseert u wel om uw bandenspanning regelmatig te controleren. Op deze manier kunnen eventuele lekkages in de band snel worden gevonden.