Airco onderhoud

Plan airco service - EuromasterPlan airco combi service - Euromaster

Airco vullen

De airco in de auto regelt de temperatuur en zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid afneemt. Om te zorgen dat uw airco goed blijft werken, is het belangrijk om met regelmaat de airco te vullen.


Wanneer is airco onderhoud nodig?

In het aircosysteem zit een koudemiddel dat verdampt of kan weglekken. Door lekkage langs het rubber neemt het koudemiddel gemiddeld tussen de 5% en 10% af per jaar. Daardoor treedt er drukverlies op waardoor de airco in uw auto minder koele lucht afgeeft. Het bijvullen van de airco is mogelijk als u kiest voor de airco combi en fris servicebeurt. Hierbij wordt ook het interieur nagekeken om ongewenste bacteriën en geurtjes of een muffe lucht te voorkomen. Levert uw airco minder koele lucht dan u gewend bent? Dan voorkomt een airco servicebeurt eventuele problemen.


Van airco diagnose tot complete airco service

Auto airconditioning draagt bij aan rijcomfort. In de zomer blijft uw auto koel, ’s winters houdt de combinatie van airco en verwarming autoruiten condensvrij. Om zeker te weten dat uw airco goed functioneert, is tijdig controleren en jaarlijkse service aan te bevelen. Dit kan op een groot aantal Euromaster vestigingen.


Airco in de winter

Als u denkt aan airconditioning in uw auto, denkt u waarschijnlijk aan de verkoeling die geboden wordt bij warme weersomstandigheden. Wat veel mensen niet weten, is dat uw airco in de auto of bestelwagen ook in de winter erg handig kan zijn.


Om uw ruiten te ontwasemen kunt u de airco bijvoorbeeld beter gebruiken dan de blower. Dit komt doordat de lucht uit de auto airco veel droger is dan de lucht uit de blower. Uw ramen zullen op deze manier veel sneller ontwasemen. Dit houdt niet in dat u in een koude auto moet zitten om met onbeslagen ruiten te kunnen rijden, u kunt gewoon tegelijk de verwarming aanzetten. Bij veel auto’s wordt de airco al aangezet bij de ontwasemingsfunctie van de auto, als dit niet het geval is, moet de airco handmatig worden aangezet.


Het blijven gebruiken van uw airco in de auto in de winter komt de levensduur van de auto airconditioning ten goede. Het voorkomt lekkages, die een nadelig effect op het milieu hebben. Ook bent u bij een lekkende airco genoodzaakt een kostbare reparatie te laten uitvoeren. Als laatste draagt een goed werkende airco bij aan uw rijcomfort en ademt u schonere lucht in als uw airco goed onderhouden is. Zorg er daarom voor dat, ook als het kwik gaat dalen, u uw airco regelmatig gebruikt. Eens in de zoveel tijd moet uw airco gecontroleerd, gereinigd en bijgevuld worden.


 Plan airco service - EuromasterPlan airco combi service - Euromaster