APK

APK keuringen in vertrouwde handen bij Euromaster. Daar staan onze ervaren APK keurmeesters en RDW erkenning garant voor. Met Euromaster als uw APK keuringsstation weet u snel waar u aan toe bent en krijgt u een deskundige controle op veiligheid en milieueisen.

Waarom een APK keuring?

De verplichting van de APK keuring (Algemene Periodieke Keuring) geldt in heel Europa. Overheden willen hiermee de veiligheid vergroten en de druk van uitlaatgassen op het milieu verkleinen. Alle voorzieningen aan uw auto of bestelwagen die essentieel zijn voor uw veiligheid worden gecheckt. Ook uw registratie wordt gecontroleerd. Voor diesel auto’s van na 2005 is bovendien een uitlezing van het EOBD-systeem verplicht. Het is belangrijk om uw auto of bestelwagen op tijd te laten keuren, anders kunt u hier een hoge boete voor krijgen.

Waar kijkt de APK keurmeester naar?

De erkende Euromaster APK keurmeester onderwerpt uw voertuig aan een uitgebreide inspectie. U bent hiertoe wettelijk verplicht, maar het is ook in uw eigen belang. Uw veiligheid is ermee gemoeid. Uw wielen, banden en remmen worden gecontroleerd, uw stuurinrichting wordt getest, de carrosserie wordt nagelopen op zwakke plekken en verlichting, wielophanging, spiegels en claxon worden gecheckt. Ook kijkt de APK Keurmeester naar de uitlaat, de vergrendeling, de autogordels en de kwaliteit van uw voorruit. Uiteraard wordt ook de registratie van uw auto gecontroleerd. Is de uitslag positief, dan kunt u afhankelijk van het bouwjaar van uw auto weer een of twee jaar veilig op weg.

RDW steekproef

APK keuringen nemen gemiddeld 45 minuten tot een uur in beslag. Het kan gebeuren dat uw auto er door de RDW wordt uitgepikt voor een steekproef. U bent verplicht daar aan mee te werken. De steekproef is bedoeld om de APK keuringen in Nederland te controleren en op hoog niveau te houden. Een steekproef op uw APK keuring kan ongeveer 2 uur duren. Wij raden aan om een afspraak te maken voor uw APK, zodat u zeker weet dat u terecht kunt op het tijdstip dat u uitkomt.