Industriebanden

Industriebanden

Industriebanden zijn er in allerlei soorten en maten. Euromaster biedt een ruim assortiment, van reachstacker- en volrubberbanden tot heftruckbanden en van luchtbanden tot staalcylindrische banden. Wij voorzien u graag van advies, zodat u de beste keuze kunt maken. Daarnaast bieden wij een ruim assortiment aan ruilwielen. Wij kunnen de nieuwe banden op velg klaarzetten, zodat de stilstand van uw voertuigen tot een minimum wordt beperkt.


Reachstacker banden

De banden van uw reachstacker krijgen vaak een hoop gewicht te verduren. Daarom is het van cruciaal belang dat uw reachstacker banden goed onderhouden worden om een maximale levensduur te garanderen. Wij bieden diverse merken reachstacker banden, zowel diagonaal maar zeker ook radiaal banden in de afmetingen 1800x25 (1800R25) en 1800x33 (1800R33).


Volrubber banden

U wilt gewoon uw werk kunnen doen en niet stil komen te staan met bandenpech. In dat geval zijn volrubber banden een uitstekende oplossing. Helaas valt met moment waarop banden vervangen moeten worden slechts sporadisch samen met het moment waarop uw heftruck een onderhoudsbeurt nodig heeft. Wij hebben een nauwe samenwerking met heftruckdealers en –importeurs om just-in-time vervanging te bewerkstelligen door een landelijk netwerk van bandenpersen. De vervanging van banden gebeurt op een tijdstip dat u uitkomt.


Luchtbanden met Trojan Inlays

Luchtbanden geven meer comfort dan volrubber banden, maar zijn ook storingsgevoeliger. Als u op zoek bent naar extra comfort voor uw heftruckchauffeur en extra bescherming van uw lading, is een luchtband met Trojan Inlays voor u de oplossing. Dit concept, gebaseerd op de Air-cell technologie, heeft het comfort en de levensduur van een luchtband met de bedrijfszekerheid van een volrubber band.

 

Luchtbanden met Trojan Inlays - EuromasterLuchtband Trojan Inlays - Euromaster

 

Banden injecteren

Een andere oplossing die ervoor zorgt dat uw banden langer mee gaan is het injecteren met polyurethaan. De band krijgt na uitharding een soepele kern die niet meer lek gereden kan worden. Daarnaast is het mogelijk om uw banden te behandelen met de anti-lek vloeistof SoliFILL om ervoor te zorgen dat ze langer mee gaan.

Rubber tracks

Door onze zeer korte lijnen met de grootste producent van rubber tracks ter wereld zijn wij in staat om de gewenste tracks zeer snel te leveren. Zo wordt uw stilstand beperkt en kunnen uw medewerkers snel weer aan de slag.

Keuren van wielen

Bij het vervangen van banden van uw voertuig – of dit nu gaat om uw reachstacker, terminal tractor, empty container handler of heftruck – is het keuren van de wielen een vast en cruciaal onderdeel. Uw industrievoertuigen, en daardoor de wielen, zijn vaak verantwoordelijk voor het dragen van ettelijke tonnen. Door de wielen te keuren, wordt gekeken of de wielen nog in staat zijn al dat gewicht te dragen. Veiligheid staat voorop en het tijdig vervangen van uw wielen kan van levensbelang zijn. Euromaster monteert nooit nieuwe banden als de wielen niet meer in staat zijn de maximale capaciteit te dragen.