Zakelijk

Velgen kopen

Velgen, stalen en lichtmetalen - Euromaster
Een band is letterlijk nergens zonder velg. Euromaster beschikt over de beste en mooiste velgen. Ze geven uw auto net dat beetje extra. Van staal tot lichtmetaal, wij hebben ze allemaal!
Onze velgen
  • Zeer ruime keuze
  • Staal en lichtmetaal
  • Mooie en sportieve uitstraling
  • Expertise in montage

Velgen geven uw auto karakter

Uw auto is vanaf fabriek af uitgerust met door de fabrikant gekozen banden en velgen. Deze zien er min of meer neutraal uit. In de duurdere segmenten worden auto’s vaak voorzien van velgen met meer uitstraling. Om uw auto meer karakter te geven, bied Euromaster een breed assortiment lichtmetalen of stalen velgen aan. Sportief, trendy of tijdloos; voor iedere smaak zijn er onderscheidende velgen. Bij Euromaster is het kopen van velgen gemakkelijk en vertrouwd. U krijgt altijd een eerlijk en deskundig advies.

Waarom andere velgen kopen?

Kiezen voor andere velgen is op de eerste plaats een kwestie van smaak en plezier. Van onderscheid. U verfraait uw auto ermee. U geeft aan dat u een sportieve of degelijke autorijder bent. Dat uw auto meer is dan ‘zomaar’ een vervoermiddel.

Lichtmetalen of stalen velgen?

Lichtmetalen velgen geven meer karakter en uitstraling aan uw auto dan stalen velgen. Stalen velgen -al of niet voorzien van wieldoppen- zijn vooral degelijk. Het voordeel van lichtmetalen velgen is hun geringere gewicht. Dat scheelt in het onafgeveerde gewicht van uw auto, waardoor de wegligging aanzienlijk beter is. Door het gebruikte materiaal voeren lichtmetalen velgen de warmte van uw banden en het remsysteem beter af. Stalen velgen zijn echter beter bestand tegen weersinvloeden. Ze vragen iets minder onderhoud. Ideaal is: zomerbanden in combinatie met lichtmetalen velgen en winterbanden met stalen velgen.

Lichtmetalen velgen

Met lichtmetalen velgen (ook wel aluminium velgen of sportvelgen genoemd) brengt u het onafgeveerde gewicht van uw auto terug, waardoor de wegligging aanzienlijk beter is en het scheelt in beperktere mate ook nog in het brandstofverbruik. Lichtmetalen velgen zijn bij uitstek geschikt om uw auto naar eigen individuele smaak meer karakter te geven. Heeft u een klassieke auto of sportauto, dan kunt u al bijna niet om bijpassende lichtmetalen velgen heen.

Stalen velgen

Lichtmetalen velgen zijn minder geschikt voor winterse omstandigheden. Stalen velgen kunnen echter een stootje hebben. Ze zijn voordeliger, maar het aanbod in uitvoeringen en maten is iets beperkter. Steeds meer automobilisten kiezen voor een set zomerbanden en een set winterbanden. In dat geval ligt het voor de hand om bij uw winterbanden stalen, onderhoudsvrije velgen te kiezen.

Advies en montage

U kiest uw autovelgen op basis van uw huidige bandenmaat (aangegeven in inches). Wilt u zeker weten dat u de juiste keus maakt, vraag dan advies bij uw Euromaster vestiging. Vraag ook meteen naar tips om uw velgen tegen diefstal te beschermen. Als bandenspecialist zorgt Euromaster uiteraard ook voor snelle en deskundige montage. De experts van Euromaster staan voor u klaar!