Zakelijk

Privacybeleid

Bij Euromaster hebben we bepaalde gegevens van je nodig om je in het geval van bijvoorbeeld vragen of afspraken zo goed mogelijk te kunnen helpen. Die gegevens stel jij aan ons beschikbaar, en in ruil daarvoor mag je van ons verwachten dat wij daar op een correcte en vooral veilige manier mee omgaan.

Euromaster Bandenservice B.V. is verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens zoals weergegeven in dit privacy beleid volgens de huidige wet- en regelgeving. Op deze pagina leggen we uit hoe we bij Euromaster en op onze websites en sub-domeinen omgaan met jouw persoonsgegevens, waar wij je gegevens voor gebruiken en wat je rechten zijn.


Welke persoonsgegevens kunnen we van je vragen?

Wij snappen dat het niet leuk is om een lijst met gegevens in te moeten vullen als je een vraag hebt of een afspraak wilt maken. Maar om jou zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, is het nu eenmaal nodig dat wij bepaalde gegevens van jou kunnen verwerken. Daarnaast hebben wij in de openbare ruimten in onze vestigingen beveiligingscamera’s hangen, voor jouw en onze veiligheid. De volgende persoonsgegevens zouden wij verder van je kunnen vragen:

-          Aanhef;

-          Naam;

-          Adresgegevens;

-          Telefoonnummer;

-          E-mailadres;

-          Kenteken;

-          Informatie over je (lease)auto;

-          Betalingsgegevens;

-          Andere relevante profielgegevens.


Waar hebben wij jouw persoonsgegevens voor nodig?

Je gegevens kunnen bij Euromaster worden gebruikt voor de volgende doeleinden:

-          Maken, wijzigen, uitvoeren of annuleren van (Webwinkel)afspraken;

-          Verzoek om deelname aan ons klanttevredenheidsonderzoek;

-          Afhandeling van vragen of klachten;

-          Uitnodigingen voor bandenwissel, APK, onderhoud en andere relevante zaken;

-          Verzending van e-mailnieuwsbrieven;

-          Deelname aan (win)acties;

-          Behandeling van sollicitaties;

-          Voldoen aan relevante wet- en regelgeving;

-          Analytische doeleinden.

Laten we voorop stellen dat wij jouw gegevens alleen gebruiken voor zaken die voor jou relevant zijn. Als je klant bij ons bent, houden we je graag op de hoogte van het moment waarop je auto weer toe is aan een APK, onderhoudsbeurt of bandenwissel, of van aanbiedingen die voor jou interessant kunnen zijn. Dit kunnen we doen per post of per e-mail. Als je een vraag of klacht bij ons hebt neergelegd, of je hebt problemen met je bestelling, zullen wij je gegevens gebruiken om deze zo goed mogelijk af te handelen. Wanneer je meedoet met een winactie, hebben we mogelijk meer gegevens van je nodig. Dit zullen we altijd duidelijk vermelden. Als laatste willen we er graag voor zorgen dat jouw ervaring bij Euromaster zo prettig mogelijk is. Daarom kunnen we je gegevens gebruiken voor analytische doeleinden. Hiervoor zullen we je gegevens altijd anonimiseren.


Wie heeft er toegang tot deze gegevens?

-          Medewerkers van Euromaster;

-          Derde partijen die ons helpen bij het verlenen van onze services;

-          (Overheids)instanties.

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, is het van belang dat medewerkers van Euromaster toegang hebben tot je gegevens. Dit kunnen de medewerkers zijn in de vestiging, maar bijvoorbeeld ook medewerkers van de Klantenservice, afdeling Lease of Webwinkel. Alle medewerkers van Euromaster zullen vertrouwelijk met je gegevens omgaan. Je gegevens kunnen worden bewaard in externe databases. Hiervan maken wij gebruik voor bijvoorbeeld het verzenden van mailings en het beheren van onze online activiteiten. Met alle beheerders van deze externe databases heeft Euromaster verwerkersovereenkomsten. Zo weten we zeker dat je gegevens vertrouwelijk worden behandeld en dat ze goed beveiligd zijn. Het kan ook zo zijn dat je gegevens worden opgevraagd door overheidsinstanties. In dat geval zijn wij wettelijk verplicht je gegevens over te dragen. Ook kunnen we geanonimiseerde gegevens gebruiken voor analytische doeleinden. Wij zullen jouw gegevens nooit delen met derde partijen die buiten de EU gevestigd zijn.


Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?

Wij bewaren je gegevens niet langer dan nodig is volgens de geldende wet- en regelgeving. Voor alle gegevens met betrekking tot aankopen, geldt een wettelijke bewaartermijn van 7 jaar. Overige gegevens zullen wij – met jouw (digitale) toestemming – bewaren zolang je klant bent van Euromaster, of zolang je op welke andere manier dan ook een relatie hebt met Euromaster. Ontvang je mailings, dan bewaren we je gegevens tot je je hiervoor afmeldt. Wel zullen we registreren dat je de mailings niet meer wenst te ontvangen, om te voorkomen dat je deze op een later moment alsnog toegezonden krijgt. Camerabeelden bewaren we maximaal 4 weken of tot een bepaald incident samen met de politie is afgehandeld.


Wat zijn je rechten met betrekking tot jouw gegevens?

Ook al staan jouw gegevens in een database van Euromaster of externe partijen, jij blijft de baas over de gegevens die wij van jou hebben. Je kunt altijd de toestemming voor het gebruiken van je gegevens weer intrekken, dit geldt voor het gebruik door zowel Euromaster als door derde partijen. Daarnaast heb je altijd het recht om je gegevens in te zien, te wijzigen, te verwijderen of over te dragen aan een andere partij. Hiervoor kunnen wij je wel vragen je te legitimeren.


Contactgegevens

Heb je vragen, opmerkingen of klachten? Dat kan gebeuren natuurlijk. In dat geval kun je natuurlijk contact met ons opnemen. Komen we er in het geval van een klacht samen niet uit? Dan kun je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Zo kun je ons bereiken:

Euromaster Bandenservice B.V.

Postbus 169
7400 AD Deventer

 

E: avg@euromaster.com

T: 0570 679 790

 

Euromaster behoudt zich het recht voor om op elk moment het privacy beleid te wijzigen of updaten. Het privacy beleid geldt op het moment dat je de website gebruikt.

Dit privacy beleid is voor het laatst geüpdatet op 8 augustus 2018.