Auto uitlezen foto
Auto uitlezen foto

Auto uitlezen

Moderne auto's beschikken vaak over een elektronisch geheugen dat storingen of defecten registreert. Dit is zichtbaar door bijvoorbeeld het branden van een storingslampje in je dashboard. Wanneer dit gebeurt, kun je het beste even langsgaan bij een Euromaster garage. Door het uitlezen van je auto - of eigenlijk het uitlezen van de storing of foutcode - kunnen wij zien wat er aan de hand is en hoe dit opgelost kan worden.

Auto diagnose

Met onze Delphi diagnoseapparatuur kunnen wij eventuele foutmeldingen of storingen uitlezen en/of resetten. Wil je je auto laten uitlezen, zijn de kosten daarvoor € 40,-. Verdere diagnose van de foutcode valt niet binnen deze service. Als na het uitlezen van de foutcode duidelijk is wat er exact met je voertuig aan de hand is, kunnen we samen met jou kijken hoe dit verholpen kan worden en, niet geheel onbelangrijk, je vertellen wat de kosten hiervoor zijn.

Motorstoring

In het dashboard van je auto zitten heel veel verschillende functies en er kunnen talloze lampjes gaan branden die je erop wijzen dat er iets mis is. Zo kan er een lampje zijn dat wijst op dat je je olie moet bijvullen, dat je koelvloeistof op is of dat er een storing in je motor zit. Als het lampje dat brandt oranje van kleur is, kun je het beste naar de dichtstbijzijnde garage rijden om te kijken wat er aan de hand is. Als er een rood lampje brandt, is het zaak om direct te stoppen, voor zowel je eigen veiligheid als die van je medeweggebruikers.

Motormanagement lampje resetten

Wanneer het motormanagement lampje brandt, kan dit erop wijzen dat er problemen zijn met je motor. Het is dan verstandig om direct te stoppen en niet meer verder te rijden. Het motormanagement lampje zelf resetten raden we heel sterk af, omdat je de eventuele onderliggende oorzaak niet wegneemt en je het risico loopt je motor onherstelbaar te beschadigen.