Wiellagers
Wiellagers
Welk auto onderhoud zoek je?

  •  

* Verplicht veld

Wiellagers vervangen

De wiellagers van je auto zorgen ervoor dat je wielen hun draaiende beweging kunnen maken. Omdat wiellagers zwaar belast worden, zijn ze aan slijtage onderhevig. Hoe snel ze slijten, is onder andere afhankelijk van je rijgedrag.

Kapotte wiellagers

Wanneer je wiellagers kapot zijn, kun je een brommend of fluitend geluid horen. Dit geluid kan toenemen zodra je een bocht neemt. Het is mogelijk dat je alleen een geluid hoort als je naar rechts stuurt. Dat komt doordat de wiellagers op verschillende manieren belast worden. Wanneer wij wiellagers vervangen, controleren wij direct je andere wiellagers op slijtage, bijgeluiden en speling.

Vervangen van wiellagers

Bij vervanging van een wiellager kan het voorkomen dat eerst andere onderdelen gedemonteerd moeten worden voordat de wiellager geplaatst kan worden. Soms kan het noodzakelijk zijn om aanvullend nog een of meerdere onderdelen te vervangen, omdat deze beschadigd of versleten zijn. De prijs van deze onderdelen kan sterk variëren. Niet alle onderdelen kunnen vooraf visueel gecontroleerd worden.

Uitlijncontrole

Uitlijnen is niet altijd nodig en dit zit dan ook niet standaard bij onze offerte inbegrepen. Of dit echt noodzakelijk is hangt af van het merk en type auto maar ook de staat van je auto. Daarom zullen wij altijd een gratis uitlijncontrole t.w.v. € 30,- uitvoeren. Mocht daaruit blijken dat de uitlijning nodig is, dan kost dit € 75,-.

Maak een afspraak

Een afspraak inplannen is eenvoudig. Je kunt via onze offertetool een prijs opvragen en vervolgens online direct je afspraak plannen. Wil je liever een afspraak maken via jouw garage kan dat natuurlijk ook!